Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Primele semințe de orez cultivate și recoltate în spațiu s-au întors pe Pământ

2022-12-20 14:53:22

Pe 4 decembrie 2022, zborul spațial chinez Shenzhou-14 a revenit pe Pământ după șase luni în spațiu, aducând cu sine al treilea lot de probe din experimentele științifice spațiale. În acesta s-au aflat și primele răsaduri de orez din lume care au fost recoltate în spațiu. În afară de răsadurile de orez, semințele de Arabidopsis thaliana și năsturel Thale au fost, de asemenea, cultivate cu rezultate foarte bune în spațiu.

Plantele au fost cultivate în spațiul extraterestru timp de 120 de zile și au finalizat întregul proces de creștere. Semințele experimentale de orez și năsturel au fost luate în spațiu la sfârșitul lunii iulie. Experimentul a fost lansat oficial pe 29 iulie 2022, cu injectarea de nutrienți, și s-a încheiat pe 25 noiembrie. În timpul procesului, toate semințele au încolțit, au crescut, au înflorit și au dat semințe.

Năsturelul și orezul au fost alese pentru experiment deoarece năsturelul Thale se înrudește cu multe tipuri de legume, cum ar fi varza chinezească și rapiță, în timp ce orezul reprezintă culturi de cereale, inclusiv grâu și porumb.

Rezultatele preliminare au arătat că, în spațiu, plantele de orez au devenit mai slăbite, cu unghiuri mai mari la frunze. Orezul cu bob scurt a devenit mai scurt, în timp ce înălțimea orezului cu bob lung nu a fost afectată în mod semnificativ. De asemenea, s-a observat că mișcarea spiralei ascendente a creșterii frunzelor de orez controlată de ceasul biologic a fost mai pronunțată în spațiu.

Experții au declarat că China poate coopera cu alte țări pentru a asigura o producție mai mare de alimente, în special pentru populația din Africa și America Latină, cu rezerve interne limitate de alimente. China îi poate ajuta să dezvolte culturi locale și să-și îmbunătățească randamentul, rezistența la dăunători și boli și capacitățile defensive prin îmbunătățirea în spațiul extraterestru.

Mai multe informații puteți afla urmând World's first rice seeds harvested in orbit onboard China Space Station return to Earth - Global Times .

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube