Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Președintele Macron, chemat să susțină biotehnologiile!

2021-11-01 13:09:19

Asociația Franceză de Biotehnologie a Plantelor (AFBV), ce reunește peste 100 de cercetători și experți, i-a cerut președintelui Emmanuel Macron să sprijine biotehnologia plantelor în Europa.

Într-un comunicat de presă, grupul solicită sprijinul președintelui Macron pentru o inițiativă importantă care urmărește reducerea dependenței Uniunii Europene (UE) de pesticidele sintetice, în perioada următoarei președinții a Consiliului de Miniștri al UE, de la 1 ianuarie 2022. .

AFBV subliniază că acest obiectiv poate fi atins numai dacă există alternative cu aceleași caracteristici de eficiență. Dintre acestea, se remarcă valoarea creării de soiuri de plante care sunt rezistente genetic la boli sau prădători și care necesită mai puține pesticide pentru a se proteja. AFBV consideră că agricultura europeană va pierde suveranitatea tehnologică și politică dacă nu sunt îndeplinite condițiile de reglementare care să permită cercetătorilor să folosească editarea genelor.

În plus, grupul vede biotehnologia plantelor ca pe o oportunitate de a limita declinul agricol prezis de strategia Farm to Table . „Este responsabilitatea țării noastre să comunice acest mesaj de speranță cu voce tare și clar partenerilor noștri europeni”, au spus aceștia în comunicatul de presă.

Documentul integral este disponibil pe https://www.biotechnologies-vegetales.com/

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube