Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Porumbul Bt aproape că a dublat producția în Filipine

2021-07-02 13:58:34

Creșterea productivității în cultura porumbului din Filipine a crescut cu 11,45% în urma adoptării porumbului modificat genetic (GM), susține un studiu oficial.

Studiul „Evaluarea economică a utilizării porumbului modificat genetic în Filipine” a arătat că aproximativ 460.000 de familii de agricultori filipinezi au câștigat din punct de vedere economic din adoptarea porumbului modificat genetic, iar suprafața plantată cu această cultură s-a extins la 835.000 de hectare de la prima aprobare de reglementare din 2002. ”Fermele cu venituri mai mici beneficiază de tehnologia GM mai mult decât gospodăriile mai bogate", relevăt acesta.

Studiul, scris de Flor Alvarez, Abraham Manalo și Ramon Clarete și publicat în Jurnalul Internațional de Știință și Agricultură Alimentară, a avut ca scop evaluarea impactului economic al porumbului modificat genetic în ultimii 17 ani.

„Câștigul total de bunăstare prin adoptarea porumbului modificat genetic măsurat prin variația echivalentă a venitului a ajuns la 189,4 milioane de dolari sau aproape o zecime din procentul din venitul total al gospodăriei”, au spus autorii.

S-a constatat și că producția potențială din porumbul GM este dublă sau triplă față de media națională, de trei tone metrice la hectar.

Printre variantele modificate genetic disponibile la nivel local se numără porumbul Bacillus thuringiensis (Bt), care are o rezistență încorporată împotriva sfredelitorilor de porumb asiatici. Între timp, variantele tolerante la erbicide îi ajută pe fermieri să gestioneze buruienile care afectează producția de porumb.

Biroul Industriei Plantelor a aprobat 42 de cazuri de utilizare a porumbului modificat genetic din octombrie 2020. Treizeci dintre acestea erau destinate utilizării directe ca alimente, furaje sau prelucrării, în timp ce douăsprezece erau destinate plantării comerciale.

Principalele regiuni producătoare de porumb din Filipine sunt Valea Cagayan, Soccsksargen, Mindanao de Nord, Regiunea Autonomă din Mindanao Musulman și Ilocos.

Producția internă de porumb a crescut de la 4,5 milioane de tone metrice (MT) în 2000 la 8 milioane de tone în 2019.

Articolul original este disponibil pe https://www.manilatimes.net/2021/07/01/business/agribusiness/gm-corn-good-for-farmers-study/1805273

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube