Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

FAO , despre editarea genelor și siguranța alimentară

2022-12-29 12:35:38

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a publicat lucrarea „Editarea genelor și sistemelor agroalimentare”, o catre tematică bazată pe cercetarea științifică, dar și pe observații empirice. Lucrarea reprezintă o dezbatere echilibrată asupra aspectelor cheie ale editării genelor. Se discută, de asemenea, rolul său în lupta împotriva foametei în lume, sănătatea, securitatea alimentară, impactul asupra mediului, bunăstarea animalelor, impactul socio-economic și împărțirea beneficiilor.

Documentul afirmă că editarea genelor are potențialul de a îmbunătăți securitatea alimentară, nutriția și sustenabilitatea mediului, dar că problemele de siguranță trebuie luate în considerare, ca și aspectul referitor la utilizarea ei sigură și durabilă și de natură să satisfacă consumatorii. Acesta recunoaște că o cantitate considerabilă de informații a fost obținută din experiența cu plantele și animalele transgenice, informații cheie pentru a se ocupa de editarea genelor și de produsele sale.

FAO recunoaște că editarea genelor poate fi în mod inerent mai precisă decât alte metode utilizate până în prezent. Lucrarea conține o prefață scrisă de laureata Nobel pentru chimie Jennifer Doudna, care a descoperit împreună cu Emanuelle Charpentier, instrumentul de editare genetică CRISPR. Lucrarea este structurată în șase capitole privind progresele în creșterea plantelor și animalelor; potențialele pericole, beneficii și impacturi ale editării genelor asupra mediului și societății; guvernanță și reglementare; și rolurile sectorului public și privat și parteneriatele transformatoare.

Mai multe informații pe site-ul FAO,
Gene editing and agrifood systems (fao.org) .

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube