Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Europarlamentarii italieni susțin culturile biotehnologice pentru combaterea schimbărilor climatice

2022-08-24 10:08:38

În cadrul unei sesiuni plenare în Parlamentul Uniunii Europene, europarlamentarii italieni și-au exprimat sprijinul pentru utilizarea tehnicilor de modificare genetică în agricultură, pentru a obține soiuri de culturi mai rezistente. Aceste soiuri ar putea face față valurilor de căldură și secetelor cu care se confruntă în această vară toate părțile Uniunii Europene (UE). Sprijinul a fost declarat în timpul unui schimb de vederi cu vicepreședintele Comisiei, Maroš Šefčovič, privind recentul val de căldură și seceta din UE și ce măsuri pot fi luate pentru a remedia situația și a se pregăti pentru crize viitoare.

Europarlamentarul italian Antonio Tajani a spus că UE va trebui să poată aborda problema cu măsuri dincolo de măsurile de urgență, solicitând Comisiei un plan pe termen lung pentru a garanta apă pentru cetățeni și fermieri. Tajani, un fost comisar al UE, a cerut, de asemenea, ca utilizarea noilor tehnici de ameliorare a plantelor să fie liberalizată „prin deconectarea lor de normele privind organismele modificate genetic (OMG)”. O cerere care a fost făcută în mod repetat din diferite țări.

În discursul său, el a afirmat că „noua biotehnologie agricolă poate face posibilă obținerea de plante mai rezistente la secetă și dăunători”. O solicitare făcută după ce s-a declarat stare de urgență din cauza secetei și a căldurii, condiții care devin din ce în ce mai normale în sudul Europei. Culturile modificate genetic și noile tehnici de ameliorare sunt văzute în Italia ca o posibilă soluție la provocările generate de schimbările climatice.

Ministrul italian pentru Politici Agricole, Alimentare și Silvice, Stefano Patuanelli, a cerut recent ridicarea interzicerii utilizării OMG-urilor în hrana animalelor. A făcut acest lucru după ce sectorul alimentar al țării a fost afectat de penuria cauzată de războiul din Ucraina.

Articolul original și mai multe informații sunt disponibile pe https://www.euractiv.com/section/climate-environment/news/italian-meps-back-genetically-modified-crops-in-response-to-climate-crisis/ .

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube