Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

EFSA a prelungit avizul științific pentru trei tipuri de soia editată genetic

2022-12-28 16:45:15

Grupul privind organismele modificate genetic (OMG) al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și-a publicat avizul științific privind siguranța reînnoirii autorizațiilor pentru soiuri de soia modificate genetic (MG). Acestea sunt soia rezistent la insecte MON 87701, soia tolerantă la insecticide MON 87701 × MON 89788 și soia tolerantă la erbicide 40-3-2. Reînnoirea a fost solicitată pentru utilizări alimentare și furajere, dar excluzând cultivarea în Uniunea Europeană.

În urma depunerii cererilor, EFSA a evaluat rapoartele de monitorizare a mediului după punerea pe piață, a efectuat o căutare și o evaluare sistematică a literaturii, analize bioinformatice actualizate și documente sau studii suplimentare efectuate. Ei au evaluat informațiile colectate pentru potențiale noi pericole, expunere modificată sau noi incertitudini științifice identificate în perioada de autorizare și neevaluate anterior în cererea inițială.

Pe baza constatărilor sale, grupul OMG a concluzionat că nu există dovezi referitoare la existența unor noi pericole, expunere modificată sau incertitudini științifice care să modifice concluziile evaluărilor inițiale ale riscurilor.

Mai multe informații sunt disponibile la EFSA Journal: Vol 20, No 12 (wiley.com) .

 

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube