Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

De la 1 iulie, australieni pot cultiva plante editate genetic

2021-07-02 14:09:34

Începând cu 1 iulie, guvernul provinciei australiene New South Wales (NSW) va ridica interzicerea culturilor modificate genetic (GM) după un moratoriu de 18 ani. Aceasta va însemna că culturile editate genetic pot fi acum cultivate în fiecare stat australian, cu excepția Tasmaniei.

Marile asociații agricole au salutat această mișcare. Susținătorii GM spun că biotehnologia conduce la recolte mai bune și poate rezolva lipsurile de alimente și reduce infestările de buruieni și dăunători.

Guvernul NSW spune că permiterea cultivării plantelor modificate genetic va crește competitivitatea și productivitatea agricolă și va aduce beneficii de până la 4,8 miliarde de dolari australieni în următorul deceniu.


Deci, beneficiile culturilor modificate genetic sunt reale? Pentru a răspunde la această întrebare, ne putem uita la trei precedente: canola GM, bumbacul și șofranul, care au fost cultivate în Australia de mulți ani. Aceste culturi au fost scutite de moratoriul din NSW și alte state, iar dovezile sugerează că cultivarea lor a fost un succes.

Bumbacul modificat genetic a fost modificat astfel încât să devină mai rezistent la dăunători. Rezultatul este că necesită, de asemenea, o utilizare mai redusă a insecticidelor.

Canola GM a fost transformată pentru a o face rezistentă la erbicide, ceea ce permite un control mai bun al buruienilor.

Moratorii de stat au întârziat introducerea canolei modificate genetic, inclusiv în NSW. Cercetările din 2018 au constatat, în toată Australia, că costurile de mediu ale întârzierii au inclus 6,5 milioane de kilograme suplimentare de ingrediente active aplicate pe teren și 24,2 milioane de kg suplimentare de gaze cu efect de seră și alte emisii. Costurile economice au inclus o pierdere netă pentru cultivatorii de canola de 485,6 milioane de dolari australieni.

În ultimii ani, autoritățile de reglementare australiene au permis cultivarea canolei modificate pentru a conține acizi grași omega-3 cu lanț lung, apreciați pentru beneficiile lor pentru sănătate. Soiul de canola a fost considerat prima sursă de omega-3 pe bază de plante și poate reduce dependența de stocurile de pește.

Șofranul a fost modificat genetic pentru a conține cantități mai mari de acid oleic. Aceste uleiuri regenerabile pot fi utilizate în locul petrolului, o resursă finită, în produse precum combustibili, materiale plastice și produse cosmetice.


Experții recunosc că există limite la ceea ce se poate ști despre efectele asupra sănătății oricărui aliment pe termen lung. Cu toate acestea, oamenii de știință sunt în general de acord că dovezile de până acum sugerează că culturile modificate genetic sunt sigure pentru consum. Această viziune este susținută de Organizația Mondială a Sănătății.


Alimentele derivate din plante modificate genetic sunt consumate de milioane de oameni în multe țări. Și în Australia, autoritățile evaluează riguros toate alimentele modificate genetic înainte de a fi vândute consumatorilor.


”Există încă probleme cu culturile modificate genetic care trebuie soluționate și este nevoie de o reglementare strictă continuă pentru a asigura siguranța umană și a mediului. Opoziția la practică va rămâne, fără îndoială, în unele zone. Cu toate acestea, acest lucru se poate diminua în timp, pe măsură ce tehnologia se dezvoltă și rezultatele pe termen lung devin mai clare”, consideră autoritățile australiene.

Mai multe amănunte sunt disponibile pe https://theconversation.com/from-this-week-every-mainland-australian-state-will-allow-genetically-modified-crops-heres-why-thats-nothing-to-fear-159976

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube