Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Căutări pentru producții de orez mai mari și mai sustenabile

2021-12-16 13:05:41

Producția globală de orez este supusă acum multiplelor provocări, din cauza impactului negativ asupra mediului, a deficitului de apă, a penuriei de forță de muncă și a încetinirii creșterii randamentului în multe părți ale lumii”, a declarat Shen Yuan, cercetător asociat la Universitatea Agricolă Huazhong din China, care a petrecut doi ani ca invitat la Universitatea din Nebraska–Lincoln.

Provocarea este să produci mai mult orez pe terenurile cultivate existente și să faci acest lucru minimizând în același timp impactul asupra mediului. Un nou program de cercetare condusă de Shaobing Peng, profesor de agronomie la Universitatea Agricolă Huazhong, și Patricio Grassini, profesor asociat de agronomie la Nebraska și co-lider al Global Yield Gap Atlas, oferă o analiză a foilor de parcurs către intensificarea durabilă pentru o producție de orez mai mare la nivel global. Cercetarea a fost publicată în luna decembrie în Nature Communications.

„Compararea sistemelor de cultură a orezului din întreaga lume în ceea ce privește productivitatea și eficiența utilizării inputurilor aplicate poate ajuta la identificarea oportunităților de îmbunătățire”, a spus Grassini.

Evaluarea globală a fost condusă de Universitatea Agricolă Huazhong și Universitatea din Nebraska-Lincoln, în colaborare cu Universitatea din California, Davis și Centrul de Cercetare AgriLife din Texas A&M din Statele Unite; Institutul Internațional de Cercetare a Orezului; Africa Rice Center; Centrul Indonezian pentru Cercetare și Evaluare a Orezului Institutul de Tehnologie Agricolă din Indonezia; Universitatea Federală din Santa Maria și EMBRAPA Arroz e Feijão din Brazilia; Institutul Național de Cercetări Agricole din Uruguay; și Institutul Indian de Cercetare a Sistemelor Agricole și Institutul Indian de Management al Apei din India. Studiul a evaluat producția de orez și eficiența utilizării apei, a îngrășămintelor, a pesticidelor și a forței de muncă în 32 de sisteme de cultivare a orezului, care au reprezentat jumătate din suprafața cultivată cu orez la nivel global.

„Acest studiu este cea mai cuprinzătoare evaluare globală a sistemelor de producție pentru o cultură de bază majoră de care sunt conștient și va stabili standardul pentru compararea globală viitoare a unor astfel de sisteme”, a declarat Kenneth G. Cassman, profesor emerit la Nebraska și un coautor al lucrării.

Vestea bună, conform studiului, este că există încă un spațiu substanțial pentru a crește producția de orez și a reduce impactul negativ asupra mediului.

Articolul original este disponibil pe https://news.unl.edu/newsrooms/today/article/researchers-analyze-roadmaps-toward-larger-greener-global-rice-bowl/

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube