Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

China ia taurul de coarne: semințe editate genetic ar putea fi comercializate într-un an

2021-11-29 14:36:37

China plănuiește o revizuire a reglementărilor sale privind semințele. În acest context se stabilește și o cale clară pentru aprobarea culturilor editate genetic, ceea ce reprezintă un pas major către comercializarea porumbului MG, apreciază comentatorii publicației The Hindu.

Schimbările vor avea ca efect faptul că o serie de plante cu trăsături modificate genetic, aprobate recent, dezvoltate de companiile chineze, ar putea fi gata pentru lansarea pe piață într-un an.

„Este un pas mare”, a spus Liu Shi, vicepreședinte al Beijing Dabeinong Technology Group Co Ltd., care are deja în portofoliu câțiva hibrizi MG, aprobați ca fiind siguri și se așteaptă să fie una dintre primele firme care comercializează porumb MG în China.

Acțiunile Dabeinong au scăzut săptămâna trecută cu doar 6%, în timp ce cele ale rivalului Yuan Longping High-Tech Agriculture Co Ltd. au scăzut cu 10%.

Conducerea Chinei a cerut anul trecut o „cotitură” urgentă în industria semințelor, care se confruntă cu supracapacitatea și încălcarea flagrantă a proprietății intelectuale, care a contribuit la scăderea apetitului pentru a căuta inovația.

Schimbările pun în aplicare deciziile cabinetului și ale puternicului Comitet Central al Partidului Comunist Chinez privind gestionarea în siguranță a OMG-urilor și dezvoltarea unei industrii moderne a semințelor, a declarat Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale.

Factorii de decizie de la vârf au cerut, de asemenea, progrese în ameliorarea biotehnologică sau culturile modificate genetic, considerate cheie pentru asigurarea securității alimentare.

Guvernul de la Beijing, care a investit masiv în cercetarea și dezvoltarea OMG de ani de zile, a fost precaut cu privire la comercializarea plantelor din lanțul alimentar, interzicând plantarea de soia sau porumb MG, în ciuda faptului că a permis importurile pentru utilizarea în hrana animalelor.

Acum, schimbările cheie aduc reglementările Chinei în concordanță cu cele ale altor piețe. Conform noii legislații, dacă o trăsătură MG, cunoscută și ca „eveniment”, a fost deja aprobată ca sigură de către ministerul agriculturii, aceasta poate fi integrată într-un hibrid de porumb deja aprobat, de exemplu, și necesită doar o încercare în producție timp de un an, pentru a verifica faptul dacă și combinația este sigură.

Mai multe amănunte sunt disponibile în articolul original, urmând https://www.thehindu.com/sci-tech/technology/china-plans-overhaul-of-seed-rules-to-pave-way-for-gmo-approvals/article37501291.ece

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube