Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Cercetătorii belgieni doresc teste în teren cu porumb editat genetic

2022-01-20 12:56:44

VIB ( Institutul belgian de cercetare în afaceri non-profit) , în colaborare cu Institutul de Cercetare pentru Agricultură, Pescuit și Alimentație din Flandra (ILVO) , a depus cereri pentru efectuarea a trei teste de teren cu hibrizi de porumb editați genetic. Solicitarea a fost adresată autorităților după ce s-au efectuat teste în seră, care au arătat că aceste soiuri sunt mai rezistente la stresul climatic și mai ușor de cultivat în condiții extreme.

Folosind tehnologia CRISPR-Cas9 , oamenii de știință au reușit să înțeleagă procesele moleculare care conduc creșterea și dezvoltarea plantelor. Grupul de cercetare lucrează pentru a face porumbul rezistent la seceta prelungită. Ei au descoperit că oprirea unei componente structurale care ajută la plierea ADN-ului duce la un ADN mai puțin compact și, prin urmare, mai activ. Ca rezultat, plantele de porumb prezintă o creștere mai bună atunci când suferă de secetă.

Unul dintre studiile de teren va pune în lumină dacă această modificare genetică aduce beneficii și creșterii și randamentului în condiții meteorologice variabile. Perioadele prelungite de căldură , expunerea crescută la razele UV și metalele poluante provoacă daune ADN-ului plantelor. Un alt test de teren va verifica dacă lipsa unui regulator negativ al ciclului celular face plantele de porumb mai rezistente la deteriorarea ADN-ului legată de stresul mediului. Al treilea și ultimul studiu de teren va investiga dacă plantele cu cantități mai mici de lignină se vor descurca bine în câmp și dacă reducerea coincide cu efecte negative, cum ar fi sensibilitatea crescută la vânturile puternice.

Articolul original este disponibil pe https://vib.be/news/applications-submitted-new-field-trials-genome-edited-maize

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube