Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Cercetătorii britanici aplaudă decizia guvernului de a revizui reglementarea NBT

2021-10-22 10:22:34

Acum câteva săptămâni, guvernul Regatului Unit și-a anunțat intenția de a debloca accesul la editarea genetică, pentru a-și ajuta fermierii. Comunitatea științifică britanică a aplaudat călduros acest anunț, recunoscând că este cel mai semnificativ progres politic în îmbunătățirea plantelor din Regatul Unit de peste 20 de ani și este un prim pas către reducerea barierelor de reglementare inutile și neștiințifice în calea utilizării acestor tehnologii.

Guvernul Regatului Unit intenționează să adopte o abordare mai științifică și mai proporțională pentru reglementarea tehnologiilor genetice, cum ar fi editarea genelor, care va ușura sarcina dezvoltatorilor ce efectuează cercetări asupra plantelor. Noua abordare va permite o schimbare a politicii pentru a exclude organismele cu modificări genetice care apar în mod natural sau prin tehnici tradiționale de sub sfera reglementărilor restrictive.

„Adoptarea unei abordări de reglementare mai proporționale și mai previzibile va deschide oportunități mai mari pentru colaborarea internațională în cercetare, investiții interne și exporturi bazate pe tehnologie, aducând un impuls uriaș științei din Regatul Unit”, a declarat profesorul Helen Sang de la Institutul Roslin al Universității din Edinburgh. „Cred că intenția Departamentului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale al Regatului Unit (DEFRA) de a încuraja inovația indică modalitatea de a capta beneficiile acestei tehnologii prin sprijinirea inovației în Regatul Unit în viitorul agriculturii și animalelor” , a subliniat și profesorul Bruce Whitelaw de la aceeași universitate.

Samantha Brooke, director executiv al Societății Britanice a Amelioratorilor de Plante (BSPB), a declarat că „acest lucru va ajuta la dezvoltarea alimentelor mai sănătoase și mai hrănitoare și va face sistemele agricole mai durabile în fața schimbărilor climatice”, adăugând că „trimite un semnal clar că Marea Britanie se îndreaptă pe o traiectorie mai pro-inovatoare. Fără îndoială, va spori perspectivele companiilor de ameliorare a plantelor, mari și mici, precum și ale oamenilor de știință din sectorul public, de a continua îmbunătățirea culturilor noastre alimentare în beneficiul societății și al mediului”.

„Având în vedere urgența schimbărilor climatice, pierderea biodiversității și securitatea alimentară și potențialul enorm pe care îl au tehnologiile genetice pentru dezvoltarea culturilor pentru o agricultură durabilă, acest anunț nu vine suficient de repede. Guvernul trebuie să introducă reglementări moderne și proporționale care să permită comercializarea produselor modificate genetic și să ofere încredere consumatorilor”, a spus Nicola Patron de la Institutul Earlham. Cercetătorul a subliniat și că „înlăturarea unor bariere din calea dezvoltării culturilor modificate genetic va ajuta Marea Britanie. Oamenii de știință avansează cu cercetările, dar a continua să se evite aplicarea comercială a cercetării lor riscă să priveze știința plantelor de investiția critică necesară!”.

Mai multe puteți afla de pe https://www.ed.ac.uk/roslin/news-events/latest-news/scientists-back-plans-to-progress-gene-editing-reg , https://www.bspb.co.uk/news/gene-editing-decision-most-significant-for-20-years/ și https://www.earlham.ac.uk/newsroom/unlocking-power-gene-editing-protect-natural-environment-earlham-institute-comments

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube