Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Arabia Saudită încearcă aplicarea noilor tehnici genomice la curmali

2021-07-02 13:54:03

Mutageneza direcționată la fața locului ar putea fi o abordare potențială a îmbunătățirii curmalilor, potrivit cercetătorilor și partenerilor de la Universitatea King Faisal, Arabia Saudită. Un capitol din cartea The Date Palm Genome discută despre utilizarea potențială a tehnicilor de mutageneză în îmbunătățirea palmierului curmal, o cultură importantă din punct de vedere economic în anumite zone agroecologice ale lumii. Există studii limitate privind îmbunătățirea genetică a acestui pom fructifer pentru a prezenta caracteristicile dorite. Mijloacele convenționale au fost încercate, dar mutațiile direcționate către sit, cum ar fi TALEN, ZNF și CRISPR, nu au fost încă utilizate în reproducerea curmalilor.

Experții prezic că noile tehnici de reproducere pot fi foarte eficiente în ingineria genomului palmierului curmal. Cu toate acestea, odată cu genomul complex al pomilor fructiferi, heterozigoitatea și încrucișarea, variația somaclonală în timpul regenerării in vitro, prezența polimorfismului nucleotidic unic (SNP) și instabilitatea genetică finală cauzată de acești SNP pot reprezenta provocări importante.

Aceste preocupări ar putea fi abordate în mod eficient prin rularea versiunilor specifice CRISPR-Cas, combinate cu instrumente de detectare de înaltă performanță, apreciază autorii lucrării.

Articolul original este disponibil pe https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-030-73750-4_7

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube