Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

World Food Prize 2019, acordat unui producător de semințe și răsaduri de legume

18/01/2018 by: admin

Simon N. Groot, producător olandez de semințe de legume și fondator al companiei Seed East-West, este laureatul de anul acesta al premiului World Food. Acordat în cursul lunii iunie, premiul recompensează munca pe care acest producător a depus-o ajutând milioane de fermieri mici din mai mult de 60 de țări să-și ridice veniturile prin creșterea producției de legume, în beneficiul a sute de milioane de consumatori.

Premiul recunoaște realizările lui Groot în calitate de fondator și lider al companiei de semințe East-West. Inițiativa sa a ajutat, în ultimele patru decenii, la dezvoltarea unei industrii dinamice de semințe de legume tropicale, axată pe fermieri mici. Aceasta a început în Asia de Sud-Est și s-a răspândit prin Asia, Africa și America Latină. East-West Seed lucrează acum cu mai mult de 20 de milioane de fermieri mici din peste 60 de țări tropicale.

Cultivarea comercială a legumelor nu era cunoscută la tropice când Groot a fondat East-West Seed, în Filipine. Prin acest parteneriat, Groot a introdus primii hibrizi comerciali de legume dezvoltați la nivel local în Asia tropicală. Groot a creat, de asemenea, programul inovator Est-Vest privind transferul de cunoștințe, care informează fermierii despre bunele practici agricole pentru producția de legume.

"Recunoașterea finală rezultată din acordarea acestui premiu este cuvenită milioanelor de fermieri care au reușit să se mute dintr-o agricultură de supraviețuire pentru a-și construi o afacere. Asocierea cu știința modernă, cu lunga tradiție a pepinierelor olandeze, a contribuit foarte mult la creșterea industriei legumelor din Asia tropicală în ultimii 35 de ani", a spus Groot. "Acum este rândul Africii tropicale, unde, din nou, semințele de legume de calitate combinate cu programele principale de transfer de cunoștințe către fermieri pot genera venituri durabile pentru următoarea generație de agricultori africani", a mai explicat Groot.

Premiul Mondial pentru Alimente, World Food Prize, este premiul internațional care recunoaște realizările persoanelor care au contribuit la dezvoltarea umană prin îmbunătățirea calității, cantității sau disponibilității alimentelor din lume. Premiul a fost fondat în 1986 de Dr. Norman E. Borlaug, destinatarul Premiului Nobel pentru Pace din 1970. Valoarea premiului este de 250.000 USD.

Articolul integral este disponibil pe https://www.worldfoodprize.org/index.cfm/87428/46682/sixthgeneration_dutch_seedsman_wins_250000_world_food_prize

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube