Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Veste antiglonț din mătasea viermilor modificați genetic

18/01/2018 by: admin

Kraig Biocraft Laboratories, care are sediul la Ann Arbor, Michigan, a încheiat, de curând, un contract în valoare de un milion USD cu Pentagonul. Obiectul tranzacției îl reprezintă modificarea genetică a viermilor de mătase, astfel încât aceștia să producă fire precum cele ale păianjenilor.

"Premisa este destul de simplă - viermi de mătase fac mătase, nu ?”, a spus Jon Rice, șeful de operațiuni al companiei. „În cazul în care viermii de mătase ar putea produce  fire de păianjen - care este una dintre cele mai dure fibre naturale existente - s-ar putea deschide o mulțime de oportunități în procesul de fabricație a produselor textile”, a declarat el

Pânza de păianjen poate avea configurații aproape infinite. Există sute de mii de specii de păianjeni, fiecare cu propriile lor tipuri speciale de mătase. În plus, fiecare specie produce opt tipuri diferite de mătăsuri, de la cele  lipicioase, care rețin prada în plasă, la firele de susținere de care atârnă pânzele", a spus Rice..

Cea mai performantă linie genetică obținută deocamdată de companie este cunoscută sub numele de „Dragonul de mătase”. Fibra produsă de el este de 10 ori mai elastică decât mătasea și are aproximativ două treimi din rezistența materialului folosit în mod curent la producerea vestelor antiglonț (kevlar – n. red).

"În prima fază a proiectului vom produce aproximativ 15 kilograme din cel mai puternic și mai elastic material al nostru", a spus Rice. "Vom oferi o gamă variată de grosimi și o varietate de straturi, astfel încât acestea să poată fi testate pentru a vedea cât de bine se comportă acest material în aplicații."

Pentru prima fază a proiectului au fost alocați 100.000 USD. Primele rezultate ar trebui să apară în următoarele zece luni.

Articolul original este disponibil pe  http://uk.businessinsider.com/spider-silk-military-armor-2016-8

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube