Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Va pune COVID capăt propagandei anti – OMG ?

18/01/2018 by: admin

Vă propunem un articol apărut zilele trecute în SUA, care explică într-un stil tipic american cum stau lucrurile cu propaganda anti-OMG în vremuri de pandemie.

 

Opoziția față de utilizarea biotehnologiei pentru îmbunătățirea agriculturii s-a bazat întotdeauna pe pseudo-știință. Dar la momentul actual, activiștii anti-OMG apar de-a dreptul ridicol, deoarece știința biomedicală de ultimă oră ne salvează de COVID.

Eram pro-OMG înainte ca termenul „OMG” să fie chiar inventat. Asta pentru că acronimul „OMG” nu este folosit de oamenii de știință, ci este, în schimb, o expresie colocvială folosită de mass-media, activiști și publicul larg.

Ceea ce sunt denumite în mod popular OMG-uri se numesc în mod corespunzător organisme transgenice. Termenul „transgenic” derivă din transgenă, care este o genă preluată de la o specie și plasată artificial în alta. De exemplu, o genă care determină o anumită specie de meduză să strălucească verde poate fi extrasă și plasată în genomul altui animal, ca un pește, care apoi luminează în verde. (Apoi, antreprenorii vând acești pești strălucitori copiilor tăi!)

Nu există nimic în mod inerent corect sau greșit cu transgenicele. Ca toate tehnologiile, depinde de ceea ce intenționează să facă inventatorul. Până în prezent, toate aceste eforturi au fost nobile. De exemplu, „Orezul de Aur”, un soi transgenic care produce un precursor al vitaminei A, ar putea ajuta la prevenirea orbirii și a morții din cauza deficitului de vitamina A în țările sărace.

Cu toate acestea, din motive pe care nu le vom înțelege niciodată pe deplin, mișcarea anti-OMG-uri a devenit din ce în ce mai puternică de-a lungul anilor. Însă, în ultima perioadă, activiștii anti-biotehnologii nu au avut prea mult loc de mișcare, dacă ar fi să luăm ca indicator o organizația reprezentativă: „Dreptul de a ști al SUA” În loc să se mai preocupe de diavolizarea lui Monsanto / Bayer, USRTK a petrecut mult mai mult timp concentrându-se asupra coronavirusului. Consensul științific este că SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, a sărit de la animale la oameni. Cu toate acestea, USRTK susține teoria conspirației conform căreia virusul a fost produs în China deoarece servește narațiunii lor „OMG-urile sunt rele”. Și dau în judecată Institutele Naționale de Sănătate (NIH) pentru că ... de ce nu?

USRTK ia banii (ca și ordinele sale) de la Asociația Consumatorilor Organici, un grup care promovează conspirația 9/11, planul secret al FEMA de a pune în aplicare legea marțială, pesticidele care provoacă împușcături la școală și (desigur) propaganda anti-vaccin. Așadar, poziția organizației asupra coronavirusului are sens dacă încă mai credeți că Elvis este în viață, locuind undeva în interiorul acelei fețe gigantice de pe Marte.

 

COVID va pune capăt mișcării anti-OMG?

 

La fel ca toți teoreticienii conspirației, anti-OMG-urile pur și simplu nu vor dispărea. Dar acum se pare că au fost marginalizați datorită unor companii precum Pfizer și Moderna, care folosesc biotehnologia pentru a ne salva din pandemia COVID. Ambele companii utilizează ARN, care a fost modificat genetic, într-un fel sau altul, ca ingredient cheie în vaccinurile lor împotriva coronavirusului. Știrile recente conform cărora vaccinurile lor sunt eficiente la 90% și, respectiv, 95%, înseamnă că biotehnologia este mai degrabă un salvator al umanității decât un călăreț al Apocalipsei. Aceasta este, evident, o veste proastă pentru oamenii care își câștigă existența spunând oamenilor că știința este înfricoșătoare.

Americanilor le place să urască afacerile mari, în special Big Pharma și Big Ag. Dar când avem nevoie ca aceștia să ne salveze, alergăm la ei după ajutor. De obicei ei răspund. Să sperăm că noile vaccinuri vor avea atât de mult succes, încât vor reuși să pună capăt nu doar coronavirusului, ci și ideologiei anti-OMG - cu alte cuvinte, ștergând doi viruși simultan.

Articolul original este disponibil pe https://www.acsh.org/news/2020/11/17/will-covid-end-anti-gmo-movement-15161

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube