Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

USDA: Europa nu cultivă, dar utilizează masiv plante transgenice

18/01/2018 by: admin

Ca la fiecare sfârșit de an, și în decembrie 2016, Departamentul pentru Alimentație al SUA (USDA) a elaborat un raport asupra biotehnologiilor agricole în Uniunea Europeană.

Conform acestuia, consumatorii, guvernele, industriile, organizațiile non-guvernamentale și media din UE se află încă într-un conflict deschis în privința utilizării biotehnologiilor în agricultură. Părerile asupra acestora variază considerabil de la o țară la alta.

Cadrul complex al politicilor Uniunii Europene, dezvoltat sub presiunea activiștilor împotriva biotehnologiilor, a limitat cercetarea, dezvoltarea și producția de culturi modificate genetic.

Instituțiile UE caută încă noi căi pentru reglementarea biotehnologiilor inovative (numite și noi tehnici de ameliorare). Câteva state membre ale UE sunt active în acest domeniu, dar în majoritatea dezbaterea nu s-a încheiat încă.

Nu este de așteptat ca ieșirea Marii Britanii din UE să afecteze, pe termen scurt, politicile sau comerțul comunitar, se spune în document.

Pornind de la aceste idei principale, documentul face o analiză detaliată asupra principalelor aspecte, dezvoltată inclusiv la nivel de state, în ceea ce privește utilizarea biotehnologiilor în agricultura UE.

Între alte aspecte, se evidențiază că doar o singură plantă MG, o varietate de porumb, a fost admisă pentru cultivare în scopuri comerciale în Europa. Cultura acestuia se face pe o suprafață de cca. 130.000 ha, majoritatea în Spania.

În același timp, UE este un importator major de soia, porumb și rapiță, utilizate în special pentru hrana animalelor. 90% din soia, până la 25% din porumb și 20% din rapița importate de catre blocul comunitar sunt modificate genetic.

Raportul este public, a fost redactat în limba engleză și este disponibil pentru toți cei interesați prin intermediul link-ului https://www.fas.usda.gov/regions/european-union

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube