Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Unde dai și unde crapă: de la canabis la cafea

18/01/2018 by: admin

În dealurile de pe lângă orășelul american Santa Barbara, din Carolina de Sud, a apărut o cultură nouă. Este un soi de cafea care se dezvoltă mult mai departe spre nord decât arealul său specific. Cafeaua este o plantă de la tropice și nu-i plac perioadele reci. Dar aici, la Frinj Coffee, un soi special, numit Geisha înflorește.

Toată povestea a început de la o cultură mult mai controversată: canabisul. Front Range Biosciences (FRB), o companie care produce plante de marijuana „curate”, fără virusuri și bacterii, a hotărât să își diversifice producția. Compania a anunțat că în următorii patru ani va vinde peste trei milioane de puieți de arbori de cafea, adaptați la clima Carolinei de Sud.

Acesta este doar un alt exemplu în care industria producătoare de canabis – controversată, dar în plină expansiune - are efecte asupra altor culturi, începând cu cafeaua și continuînd cu banane, zahăr și hamei, dacă judecăm după intențiile celor de la FRB.

În august 2016, Front Range Biosciences a început să dezvolte o metodă de cultivare a țesuturilor care să evite toate problemele cauzate de existența în țesuturile luate ca bază pentru clonare a unor virusuri sau ciuperci. Atunci când se iau mostre de canabis, se asigură că materia este liberă de bacterii și viruși, crescând micile plante în recipiente proprii, hrănindu-le cu substanțele nutritive potrivite și asigurându-le exact cantitatea de lumină necesară. "Puteți controla anumite procese prin intermediul hormonilor, cum ar fi înrădăcinarea, înmugurirea sau alungirea", spune Jon Vaught, CEO al FRB. "Este într-adevăr un proces de fabricare a plantelor. Nu trebuie să vă ocupați de dăunători, deci nu trebuie să utilizați pesticide. Controlezi mediul înconjurător.”

Același proces, se pare, este aplicabil și la cafea. "Avem un avantaj aici, în California, prin faptul că nu avem boli specifice întâlnite în regiunile unde se cultivă cafea", spune Jay Ruskey, CEO al Frinj. "Este responsabilitatea noastră să primim un material vegetal care nu are boli și să-l păstrăm în felul acesta. Programul de acțiuni curate ne va ajuta să asigurăm acest lucru. "

Principala grijă a Frinj este genetica prețioasă a plantelor sale iubitoare de climă californiană. Anume, vrea să știe ce plantează. „În mod tradițional la cafea, iei semințe de la o plantă care ți-a plăcut, apoi le plantezi. Dar lucrurile nu stau exact așa. Ai un anumit copac, de un anumit soi, dar există o șansă de 5 până la 15 procente ca să existe o polenizare produsă de vânt de la alți copaci sau o polenizare încrucișată și astfel semințele să hibridizeze în mod natural" spune Jay Ruskey.

Cu plantele produse în laborator se poate asigura însă o cantitate atât de mare de plante, încât să împiedice hibridizarea. Asta înseamnă ca soiul Geisha, care crește atât de bine în acest climat diferit de cel tropical, nu va fi modificat prin polenizarea încrucișată accidentală.

Articolul complet este disponibil pe https://www.wired.com/story/how-cannabis-tech-can-help-build-a-better-cup-of-coffee/

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube