Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Un proiect european urmărește utilizarea CRISPR pentru obținerea tutunului anti-aging

18/01/2018 by: admin

Cercetătorii de la Institutul de Biologie Moleculară și Celulară a Plantelor din cadrul Universității Politehnice din Valencia (UPV) și Consiliului Superior de Cercetare Științifică (CSIC), coordonează proiectul NEWCOTIANA, o inițiativă de cercetare și inovare finanțată de Uniunea Europeană, care folosește noi tehnologii de ameliorare a plantelor pentru a produce medicamente, produse cosmetice și alte produse cu valoare adăugată din plantele de tutun.
Tutunul (Nicotiana tabacum) este o cultură utilizată în principal pentru a produce țigări, despre care știința a dovedit cât sunt de dăunătoare pentru sănătate. Cu toate acestea, plantele de tutun pot fi folosite și în scopuri de promovare a sănătății. Acesta este obiectivul proiectului NEWCOTIANA, care propune aplicarea noilor tehnici de înaltă precizie (NTMP) de îmbunătățire a plantelor pentru a transforma frunzele de tutun (Nicotiana tabacum) și cele ale unei specii înrudite, numită Nicotiana benthamiana, în ingrediente principale ale unor produse anti-îmbătrânire sau compuși antiinflamatori, dar și a unor medicamente din categoria vaccinurilor și anticorpilor.
NTMP includ, de exemplu, tehnica CRISPR, de editare a genomului, care oferă oportunități fără precedent pentru îmbunătățirea culturilor. Alte NTMP-uri pe care cercetătorii le vor aplica sunt noi modalitățile de grefă sau sistemele tranzitorii de transfer de gene.
"Vom genera noi soiuri de tutun și Nicotiana benthamiana care funcționează în siguranță ca biocombustibili, pentru a recolta substanțe medicale cu valoare adăugată mare", explică Diego Orzáez, cercetător și coordonator din partea CSIC al proiectului NEWCOTIANA.

Profitând de NTMP, se așteaptă ca NEWCOTIANA să contribuie la revitalizarea cultivării tradiționale a tutunului, creând noi aplicații sănătoase . În prezent, cultivarea tutunului este în declin, ceea ce influențează negativ și economia a numeroase zone rurale.
Potrivit lui Orzáez, "consorțiul va efectua experimente pentru a evalua eficiența și siguranța NTMP, oferind industriei, factorilor de decizie politică și consumatorilor dovezi experimentale pentru a facilita luarea deciziilor cu privire la adoptarea NTMP în Europa. Obiectivele științifice ale NEWCOTIANA sunt ambițioase și, pe lângă rezolvarea unei serii de probleme tehnice, ne dăm seama că trebuie să ia în considerare și cerințele de reglementare și să inițieze un dialog cu părțile interesate și cu publicul larg ".
NEWCOTIANA este un proiect european de 7,2 milioane de euro, finanțat prin programul de cercetare și inovare Orizont 2020 și coordonat de cercetători de la Institutul de Moleculară și Biologie a Plantelor (IBMCP), un centru comun al CSIC și al Universității Politehnice din València, cu participarea a 19 parteneri industriali și universitari din opt țări europene și Australia.

Articolul original este disponibil pe http://ruvid.org/wordpress/?p=38414

Poza: https://goo.gl/BGfMZ9

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube