Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Tutunul – o sursă eficientă de biodiesel

2021-08-31 15:38:12

Oamenii de știință de la centrele chineze de cercetare de la Universitatea de Inginerie Hebei și Universitatea Sichuan au folosit CRISPR-Cas9 pentru a crește conținutul de acid oleic din uleiul de tutun. Conform rezultatelor publicate în BMC Plant Biology, acest rezultat ar putea contribui la îmbunătățirea proprietăților biodieselului derivat din tutun.

Uleiul din semințe de tutun este o materie primă adecvată pentru producția de biodiesel. Cu toate acestea, acest ulei de semințe este susceptibil de oxidare datorită conținutului său ridicat de acid linoleic. Gena FAD2 desaturează acidul oleic în acid linoleic, într-o porțiune specifică a celulei. Studiile anterioare au arătat că ștergerea acestei gene în tutun ar putea duce la creșterea conținutului de acid oleic. În plus, cercetătorii au identificat genele FAD2 din tutun și le-au caracterizat.

Cercetătorii au îndepărtat genele FAD2 din semințele plantelor de tutun folosind CRISPR-Cas9. Plantele editate au arătat o creștere semnificativă a conținutului de acid oleic, de la 11% la peste 79%. În același timp, acidul linoleic a scăzut de la 72% la 7%. Compoziția de acizi grași a frunzei nu a fost afectată. Judecând după aceste rezultate, CRISPR-Cas9 ar putea fi un instrument rapid și eficient în cercetarea ingineriei lipidelor din semințe de tutun, au concluzionat cercetătorii.

Articolul complet este disponibil pe https://bmcplantbiol.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12870-020-02441-0

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube