Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Trei gene care vor schimba viitorul fermelor

18/01/2018 by: admin

Nature Biotechnology a publicat zilele trecute rezultatele obţinute de trei laboratoare diferite, din America şi Europa, în tratarea unora dintre cele mai virulente boli ale culturilor.

            Cercetătorii de la John Innes Centre, din Marea Britanie au reuşit să găsească cele două gene distincte de rezistență la rugina grâului. Astfel au putut să creeze o tulpină rezistentă la acest dăunător.

            În acelaşi timp, specialiştii de la Brazilia Universidade Federal de Viçosa au identificat la o leguminoasă (Cajanus cajan) o genă rezistentă,  pe care au introdus-o în soia pentru a crea o cultură care poate supraviețui ruginei asiatice a soiei.

            Nu în ultimul rând, cercetatorii din Sainsbury Laboratory din Marea Britanie au modificat genetic un soi american de cartof sălbatic, care a devenit capabil să supraviețuiască  manei târzii a cartofului, boală care a cauzat foametea din Irlanda în 1800.

            Impactul acestor trei boli a fost până acum extrem. "În fiecare caz, aceste boli cauzează pierderi substanțiale, de până la 80% din totalul randamentului culturilor", declara Jack Westwood, director de afaceri externe al fundației 2Blades, care a sprijinit cercetarea pentru toate cele trei tulpini. "Știu că, în Brazilia, rugina asiatică a soiei singură costă 2 miliarde $ anual, astfel încât rezistența ar putea duce la economisirea acestor sume", a mai adăugat el.

            Pentru că cele trei boli mai sus menţionate reprezintă ameninţări majore ale culturilor, probabil că în următorii ani, noile soiuri vor ajunge să domine pieţele.

Mai mult pe http://www.nature.com/nbt/journal/vaop/ncurrent/full/nbt.3554.html

http://gizmodo.com/youll-be-seeing-a-lot-of-these-three-genetically-modifi-1772866290
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube