Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Tineretul englez agreează OMG-urile

18/01/2018 by: admin

Apariția culturilor modificate genetic a cauzat un scandal în anii ‘90. Cu toate acestea, generația tânără este în mare măsură relaxată în ceea ce privește consumul de alimente modificate genetic, au arătat noi cercetări. Fermierii au cerut și ei o revoluție tehnologică post-Brexit, se arată într-un articol publicat recent în cotidianul britanic The Telegraph.
Două treimi dintre persoanele cu vârsta sub 30 de ani consideră că tehnologia este un lucru bun pentru agricultură și pentru susținerea tehnicilor agricole futuriste, potrivit unui sondaj. Doar 20% dintre intervievați și-au exprimat îngrijorarea cu privire la beneficiile editării genetice sau la modificarea genetică a culturilor.
Sondajul efectuat la cererea Consiliul Agriculturii Biotehnologice (ABC) pe un eșantion de peste 1.600 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, a constatat că circa două treimi dintre tineri susțin utilizarea de drone pentru a număra oile și pentru evaluarea, monitorizarea și stropirea culturilor.
Un procent similar susține utilizarea inovațiilor, cum ar fi vehiculele aeriene fără pilot, pentru a îmbunătăți securitatea și randamentul culturilor, în timp ce doar unul din cinci intervievați obiectează la utilizarea tractoarelor fără șofer în ferme.
Propunerile prezentate de Michael Gove, secretarul pentru mediu al Regatului Unit, care sunt în prezent în consultare publică, recunosc faptul că dezvoltarea tehnologiei alimentare și agricole ar putea reduce impactul dăunătorilor și bolilor și ar îmbunătăți competitivitatea.
ABC a cerut guvernului să utilizeze Brexit și resetarea politicii agricole pentru a profita de tehnologiile de ultimă oră care au fost blocate anterior la nivelul UE.
Consiliul consideră că utilizarea editării genetice în Marea Britanie, post Brexit, ar putea ajuta agricultura britanică să înflorească.
Mark Buckingham, președintele Consiliului pentru Biotehnologie Agricolă, a declarat: "Suntem încântați să vedem că tinerii îmbrățișează tehnologia ca parte a viitorului agriculturii. Folosirea tehnologiei de ultimă oră și a tehnologiilor de ameliorare vor permite Regatului Unit să facă față provocărilor grave legate de prezervarea competitivității agricultorilor noștri și vor contribui la menținerea unei aprovizionări sigure și accesibile cu alimente și la protejarea mediului nostru natural. Cu Brexit la orizont, tehnici cum ar fi editarea genelor individuale în culturi, pentru a le face mai rezistente la boli, vor fi esențiale pentru a ajuta fermierii și oamenii de știință britanici să fie la vârful mondial în domeniul științelor agro-sociale", a mai spus oficialul.

Articolul original este disponibil pe https://www.telegraph.co.uk/news/2018/05/07/millennials-have-no-qualms-gm-crops-unlike-older-generation/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube