Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

The Telegraph: După Brexit, fermierii britanici ar putea cultiva OMG-uri

18/01/2018 by: admin

Plantele modificate genetic vor putea fi cultivate în Anglia, după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, prevăd planurile elaborate de miniștrii englezi.

Noile norme de reglementare a utilizării tehnologiilor de modificare genetică, care sunt dezvoltate de către Guvern, ar putea deschide calea pentru noi produse din această categorie, în ciuda opozitiei exprimate de ecologiști.

Doar un singur produs modificat genetic a fost autorizat din 1998 încoace, din cauza rezistentei față de tehnologia MG a unor state membre ale Uniunii Europene.

George Eustice, ministrul agriculturii, a dezvăluit într-un răspuns scris al Parlamentului că Guvernul studiază "posibile acorduri viitoare de reglementare a organismelor modificate genetic". Tomatele bogate în antioxidanți și cartofii rezistenți la tăciune sunt vizați în primul rând pentru a fi introduși în culturi.

Dl Eustice a insistat asupra faptului că noile norme vor trebui să fie "solid bazate pe argumente științifice".

Ottoline Leyser, director al laboratorului Sainsbury de la Universitatea din Cambridge, a salutat vestea, spune  TheTimes: "blocajul MG în Europa a fost întotdeauna făcut prin refuzul de a acorda licențe pentru uz comercial", a spus profesorul Leyser. "Sistemul ar fi trebuit să bazat pe argumente științifice și dovezi din această categorie, dar, în realitate, mai mult ideologia a avut de a face cu asta.

"Ar fi dificil să te opui cu argumente pertinente în cazul în care Marea Britanie post-Brexit ar decide să dezvolte propriul său sistem de licențiere pentru toate culturile MG care sunt susținute cu adevărat de argumente științifice".

Cu toate acestea, grupurile de activiști de mediu au contestat această intenție. Clare Oxborrow, militantă a „Friends of the Earth” , a declarat: "Miniștrii vor ști cât de importantă va rămâne piața europeană pentru agricultorii britanici, astfel încât orice modificare a politicii care ar permite plantelor modificate genetic să fie cultivate aici, s-ar transforma într-un autogol devastator."

 

Articolul original este disponibil pe

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/10/26/british-farmers-could-grow-gm-crops-after-brexit-reveals-ministe/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube