Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Tehnologia CRISPR pentru noi fructe de pădure

18/01/2018 by: admin

Tehnologia de editare a genelor CRISPR va fi utilizată pentru a dezvolta noi soiuri de fructe de pădure. Cercetătorii de la compania britanică producătoare de fructe Pairwise Food Systems, împreună cu cei de la compania americană specializată în ameliorarea fructelor Plant Sciences Inc. (PSI) își propun să îmbunătățească aroma și să prelungească perioada de conservare a fructelor de pădure și să le facă disponibile pe tot parcursul anului. Echipele se vor concentra pe zmeura neagră și roșie, precum și pe mure.

În paralel, se vor folosi expertiza de editare a genelor oferită de PSI și accesul la germoplasma de fructe de pădure pentru a îmbunătăți aroma și comoditatea, precum și pentru a crește disponibilitatea fructelor de fructe în sezon și în afara sezonului. Această colaborare se bazează pe un parteneriat public - privat unic, pe care ambele companii le-au stabilit anterior cu Departamentul Agriculturii al Statelor Unite (USDA) și diverse instituții academice de vârf, pentru a identifica diverse tipuri de fructe delicate care nu sunt, deocamdată, cultivate pe scară largă pentru vânzarea comercială.

De exemplu, zmeura neagră are astăzi un sezon de creștere limitat și nu este larg disponibilă pentru consumatorii americani. În mod natural, aceasta de cinci ori mai mulți antioxidanți decât afinele. Aceste fructe de pădure ar putea deveni disponibile pe scară largă, cu upgrade-uri care extind sezoanele de creștere și permit producția pe tot parcursul anului.

Dacă vor avea succes, soiurile îmbunătățite vor fi cultivate în pepiniere comerciale, iar licența va fi disponibilă fermierilor interesați să planteze, să crească și să producă fructele de pădure.

Mai multe informații pe https://www.hortidaily.com/article/9209709/improving-berries-through-crispr/

 

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube