Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Ţările în curs de dezvoltare stabilesc direcţia privind adoptarea globală a plantelor transgenice

18/01/2018 by: admin


  • Mai mult de 90% dintre fermierii cultivatori de plante transgenice sunt fermieri mici, fermieri cu resurse reduse.
  • Prin cultivarea plantelor transgenice se poate reduce consumul de combustibil şi emisiile de CO2, deoarece  pot fi utilizate lucrări minime ale solului sau semănare directă. In 2011, echivalentul emisiilor de CO2 produse de 9 milioane de maşini au fost eliminate mulţumită plantelor biotehnologice.
  • In UE, 8 state cultivă plante transgenice: Spania, Portugalia, Republica Cehă, Germania, Slovacia, România, Polonia şi Suedia.
  • Doar doua plante MG, în prezent, sunt autorizate pentru cultivare în UE: porumbul rezistent la insecte şi cartoful pentru uz industrial.

 

La nivel global, se ştie că începând de la prima cultivare comercială, anul 1996, plantele biotehnologice  au devenit parte integrantă a agriculturii prezente şi viitoare, iar acum ţările în curs de dezvoltare sunt lidere în acest domeniu. In 2011, ţările aflate în curs de dezvoltare au adoptat de doua ori mai repede plantele biotehnologice decât ţările dezvoltate. Mai mult, 50% din pantele biotehnologice sunt cultivate în prezent în statele aflate în curs de dezvoltare, se arată astăzi în ulimul raport anual al Serviciului Internaţional pentru Achiziţii în domeniul Aplicaţiilor Biotehnologiilor Agricole (ISAAA).

 

Această ştire vine ca urmare a Conferinţei Naţiunilor Unite Rio+20 referitoare la Dezvoltarea Durabilă ce a avut loc în luna iunie, ce îşi propune să abordeze necesitatea de a construi o economie verde, prin eradicarea sărăciei şi prin dezvoltare durabilă.  EuropaBio consideră că plantele trangenice reprezintă cu siguranţă un instrument ce poate ajuta fermierii, atât cei aflaţi în tarile dezvoltate cât şi cei din ţările aflate în curs de dezvoltate, să aibe grijă de mediul înconjurător cât şi să sprijine economiile comunitătilor rurale.

 

In conformitate cu ultimul raport al Serviciului Internaţional pentru Achiziţii în domeniul Aplicaţiilor Biotehnologiilor Agricole (ISAAA) în anul 2011, 16,7 milioane fermieri au cultivat plante transgenice pe o suprafaţă de 160 milioane de hectare în 29 de ţări, ceea ce reprezintă o creştere de 12 milioane hectare (sau cu 8%) mai mult faţă de anul 2010,atunci când au fost 15,4 milioane fermieri ce au cultivat plante MG pe o suprafaţă de 148 milioane hectare.

 

In Europa, numărul hectarelor cultivate cu singurul porumb transgenic aprobat pentru cultivare a crescut de la 91.643 la 114.607 hectare, ceea ce reprezintă o creştere de peste 20%. Aceasta include o creştere de 27% în Spania şi o creştere de 59% în Portugalia.

 

“Cultivarea plantelor biotehnologice a crescut anul acesta, la nivel european, ceea ce arată că fermierii văd beneficiile atunci când li se oferă dreptul de a alege să cultive aceste plante. Oricum,  Europa nu ţine pasul competitorilor globali, care cultivă o gamă largă de plante transgenice de 17 ani. Ce mesaj trasmitem restului lumii când locurile de munca de înaltă tehnologie părăsesc Europa şi tacticile neliniştitoare ale celor ce se opun biotehnologiilor continuă ca de obicei?”, a comentat Carel du Marchie Sarvaas, Director al Departamentului de Biotehnologii Agricole al Asociaţiei EuropaBio.

 

Informaţii aditionale

 

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

Carel du Marchie Sarvaas
Director al Departamentului de Biotehnologii Agricole
Tel: +32 2 739 11 85
Mobile: +32 473 890 359
Email: c.dmsarvaas@europabio.org
 
 
Molly Hurley-Dépret
Communications Officer, Green Biotechnology Europe
Tel: +32 2 739 11 62
Mobil: +32 473 334 875
Email: m.hurley@europabio.org
 

Despre EuropaBio

Misiunea EuropaBio este promovarea unor biotehnologii inovative şi dinamice, bazate pe industria din Europa . EuropaBio, (Asociaţia Europeană pentru Bioindustrie), are 66 membri corporatişti şi 7 asociaţi ce îşi desfăşoară activitatea în întreaga lume, 4 bioregiuni şi 22 asociaţii naţionale de biotehnologie care reprezintă circa 1800 de inteprinderi mici şi mijlocii. http://www.europabio.org/

Despre AgroBiotechRom

Este o asociaţie profesională a producătorilor şi utilizatorilor de biotehnologii agricole din România, având caracter independent, non-guvernamental, non-profit, apolitic, cu personalitate juridică, guvernată de legile interne şi internaţionale în vigoare. www.agrobiotechrom.ro


         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

 

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube