Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Studiu NASA: schimbarea climei va reduce cu un sfert producția de porumb!

2021-11-09 14:04:39

Un studiu realizat de NASA și publicat în Nature Food preconizează că producția de porumb și grâu va fi afectată de schimbările climatice începând cu 2030, într-un scenariu care ia în calcul emisii mari de gaze cu efect de seră. Studiul arată că recoltele de porumb vor scădea cu 24%, față de cele de grâu, care ar putea crește cu aproximativ 17%.

„Nu ne așteptam să vedem o schimbare atât de fundamentală, în comparație cu proiecțiile referitoare la același subiect realizate în 2014”, a declarat autorul principal, Jonas Jägermeyr, cercetător climatic Institutul Goddard pentru Spațiu al NASA Studies (GISS) și Institutul Pământului de la Universitatea Columbia din New York City. „Răspunsul proiectat la porumb a fost surprinzător de mare și negativ”, a spus el. „O scădere cu 20% față de nivelurile actuale de producție ar putea avea implicații grave la nivel mondial.”

Folosind două modele suprapuse, unul agricol, iar celălalt climatic, studiul a constatat că schimbarea randamentelor se datorează creșterilor prognozate ale temperaturii, modificărilor tiparelor de precipitații și concentrațiilor crescute de dioxid de carbon din emisiile de gaze cu efect de seră la suprafață cauzate de oameni. Aceste schimbări ar putea îngreuna cultivarea porumbului, dar ar putea extinde zona de creștere a grâului.

Proiecțiile au arătat, de asemenea, că producția de soia și orez va scădea în unele regiuni. Pentru porumb și grâu, efectul climatic a fost mult mai clar, majoritatea rezultatelor modelului arătând în aceeași direcție. Porumbul este produs în țările mai apropiate de ecuator. America de Nord și Centrală, Africa de Vest, Asia Centrală, Brazilia și China vor vedea cum, probabil, producția de porumb va scădea în următorii ani, pe măsură ce temperaturile medii vor crește în aceste regiuni.

Grâul, care se dezvoltă cel mai bine în climatele temperate, poate dobândi o zonă mai largă unde poate fi cultivat, pe măsură ce temperaturile cresc. Această zonă va cuprinde inclusiv nordul Statelor Unite și Canada, Câmpiile Chinei de Nord, Asia Centrală, Australia de Sud și Africa de Est.

„Chiar și în scenariile optimiste ale schimbărilor climatice, în care societățile depun eforturi ambițioase pentru a limita creșterea temperaturii globale, agricultura globală se confruntă cu o nouă realitate climatică”, a mai spus Jägermeyr. „Odată cu interconectarea sistemului alimentar global, efectele în coșul alimentar chiar și al unei singure regiuni vor fi resimțite în întreaga lume”, a mai adăugat cercetătorul.

Mai multe informații sunt disponibile în articolul original, accesibil urmțnd link-ul https://www.nasa.gov/feature/esnt/2021/global-climate-change-impact-on-crops-expected-within-10-years-nasa-study-finds.

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube