Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Și familia regală britanică e divizată de disputele asupra OMG - urilor

2017-03-30 10:10:43

Prințesa Anne a Marii Britanii este cunoscută pentru divergențele de opinii pe care le are adesea cu fratele său mai mare, prințul Charles. Divergențe pe care nu ezită să le facă publice. Așa s-a întâmplat  în cadrul unui interviu difuzat de postul Radio 4 al BBC și-a exprimat susținerea față de OMG-uri. Este cunoscut faptul că prințul Charles este un critic înverșunat al acestora.

În continuare vă prezentăm câteva fragmente din interviul cu pricina, pe care întreaga presă din Regat le-a preluat.

Trebuie să precizăm că tema generală a interviului au reprezentat-o oportunitățile ce vor apărea pentru mediu și pentru fermieri, după Brexit.

Alteța sa, care se ocupă de o fermă din Gloucestershire, a apreciat: „Ar putea apărea un declin imediat după, dar eu presupun că va dura puțin !” Apoi a adăugat: „Modificarile genetice sunt unul dintre acele lucruri care împart oamenii. Dar, cu siguranță, dacă ele ne duc spre o cale mai bună de a ne obține o hrană valoroasă, atunci va trebui să acceptăm ca tehnologiile genetice – indiferent dacă se numesc modificări sau oricum altfel – să fie o parte din această cale.”

Culturile comerciale de plante MG, desi permise de legislatie, nu exista deoarece porumbul nu este de mare interes in Regatul Unit, iar cele experimentale, realizate de cercetători, sunt sever monitorizate.

Prințesa a comentat: „Cei mai mulți dintre noi vor argumenta că modificarea genetică a hranei a început de când omul a devenit agricultor, dar fiecare va spune <<bine ar fi să nu se întâmple așa de repede>>”.

„Deci, fiind capabili să înțelegem ce înseamnă aceste schimbări, dacă modifici o proprietate a unei plante, cum ar putea asta să influențeze mediul din jurul ei, să aibă impact pe termen lung? Există, probabil, un impact pe termen foarte lung, dar poate că noi nu putem vedea atât de departe în timp. Dar a spune <<nu trebuie să facem asta pentru că există un s-ar putea>> nu mi se pare un argument practic”, a încheiat prințesa Anne.

Bineînțeles că detractorii OMG-urilor nu puteau rata prilejul de a critica declarațiile. Liz O'Neill, director al grupului de campanie „Înghețați modificările genetice!”, a declarat: „Alteța sa are dreptate să sublinieze faptul că modificarea unei proprietăți a unei plante poate afecta restul mediului din jurul ei. În SUA superburuienile rezistente la erbicide, biodiversitatea redusă și contaminarea culturilor convenționale și organice sunt mult mai mult decât „dezavantaje ocazionale“. Efectele negative ale culturilor modificate genetic sunt deja o chestiune prea reală. Aceasta arată că nu se pot rezolva probleme sistemice modificând o genă, la un moment dat.“, a incheiat, fără a detalia, însă, argumentele invocate.

Articolul original este disponibil pe

www.thescottishsun.co.uk/news/757845/princess-anne-says-genetically-modified-food-has-real-benefits-despite-brother-prince-charles-being-a-fierce-critic/

Sursa imagine:  http://www.msc.navy.mil/N00P/photos.htm

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube