Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Sfaturile președintelui FEFAC pentru comisarul european pentru Agricultură: "Ar trebui să lucrezi mai mult la dezvoltarea competitivității în sectorul agro-alimentar"

18/01/2018 by: admin

Președintele Asociaţiei Europene a Producătorilor de Furaje (FEFAC), Ruud Tijssens, a declarat că Phill Hogan, comisarul european pentru Agricultură, ar trebui să “lucreze mai mult la dezvoltarea competitivităţii din sectorul agro-alimentar al UE", având în vedere faptul că acest lucru ar duce la apariția “mai multor locuri de muncă și la dezvoltarea zonelor rurale”.

Tijssens a blamat nesiguranţa în ceea ce privește legislaţia UE legată de furajele modificate genetic și a adăugat că ar fi fost nevoie de mai mult sprijin pentru cercetare și inovare în sectorul creșterii animalelor, precum și de instrumente care să controleze volatilitatea prețurilor.

Președintele FEFAC a comparat, totodată, situaţia din Europa cu cea din Statele Unite, susţinând că “este revoltător că mai puţin de 1% din fondurile Politicii Agricole Comune merg către programe pentru asigurări”. Situaţia este diferită în America, unde un procent mult mai mare este dedicat acestor programe ce ajută fermierii să reziste pieţei și condiţiilor meteo nefavorabile.

Furajele modificate genetic

Tijssens a catalogat propunerile Comisiei Europene, de a permite statelor member UE să interzică utilizarea alimentelor și furajelor modificate genetic, ca fiind “îndrăznețe și ineficiente”.

El a descris situaţia ca fiind una îngrijorătoare și a declarat că temerile sale sunt susținute de Consiliul European, care a manifestat, la rândul său, temeri serioase în ceea ce privește compatibilitatea propunerilor cu regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Președintele FEFAC a mai declarat că, în perspectiva câștigării unor alegeri, orice politician poate promite un stat cu o politică anti-OMG pentru a obține voturi.

Articol publicat de Sabin Mihai Bană- student în cadrul Facultății de Biotehnologii, USAMV București. Sursă: Irish Farmers Journal Sursă foto: Twitter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube