Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Scrisoarea comisarului pentru Agricultură către miniștrii statelor UE

18/01/2018 by: admin

În contextul crizei fără precedent creată de COVID 19, comisarul Janusz Wojciechowski a adresat o scrisoare tuturor miniștrilor agriculturii din UE:

 

„Stimați miniștri,

 

Vă scriu în legătură cu actuala pandemie și impactul pe care îl are asupra vieții noastre de zi cu zi. Desigur, prioritatea noastră este sănătatea umană și faptul că toată lumea rămâne în siguranță. În acest scop, salut toate măsurile în curs de desfășurare în toate statele membre ale UE și eforturile noastre coordonate la nivelul UE pentru a încetini extinderea și mai mult a virusului.

Este clar că vor urma efecte economice grave. Președintele von der Leyen a anunțat vinerea trecută un pachet economic foarte important pentru a răspunde crizei. Blocarea activității în multe state membre va provoca greutăți extreme în multe sectoare, inclusiv în sectorul agroalimentar.

Va trebui să continuăm să colaborăm și să ne coordonăm acțiunile pentru a susține eforturile fermierilor, industriei agroalimentare și a comercianților de retail pentru ca ei să continue să asigure lanțul de aprovizionare cu produse alimentare. Flexibilitatea și reactivitatea vor continua să ne ghideze în săptămânile următoare.

Comisia pregătește acum demersurile legale pentru a permite statelor membre să prelungească cu o lună termenul limită pentru ca fermierii să depună cererea PAC. Am cerut serviciilor mele să fie gata să vă sprijine în cazul în care ar fi nevoie de orice altă flexibilitate în legătură cu implementarea PAC.

Următoarea ședință a Consiliului organizată de Președinție ne va oferi posibilitatea de a ne actualiza reciproc informațiile cu privire la nevoile actuale din fiecare stat membru. Sunt necesare acțiuni decisive și eficiente pentru a răspunde rapid la această criză și pentru a atenua impactul asupra fermierilor noștri și asupra întregului lanț alimentar.

 

Puteți conta pe sprijinul meu.”

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube