Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Scoțienii au mai descoperit o genă pentru îmbunătățirea calității orzului

18/01/2018 by: admin

Cercetătorii de la International Barley Hub au descoperit o cale genetică pentru îmbunătățirea dimensiunilor și uniformității spicelor de orz. Această descoperire ar putea ajuta cultivatorii să dezvolte viitoare soiuri, adaptate nevoilor consumatorilor și distilatorilor.
Cercetătorii geneticii cerealelor care lucrează cu profesorul Robbie Waugh și Dr. Sarah McKim, la Institutul James Hutton și, respectiv, la Universitatea din Dundee, Divizia de Științe ale Plantelor, au examinat controlul genetic al formării spicelor la orz, în special rolul genei numite VRS3. Cercetătorii au descoperit că o mutație în aceasta genă a îmbunătățit uniformitatea spicelor cu șase rânduri de boabe la orz.
Dr. Hazel Bull, co-autor al studiului și geneticianul de teren din grupul Barley Genetics al Institutului James Hutton, a declarat: "Aceasta lucrare reprezintă rodul a opt ani de activitate. Mai întâi a fost identificată gena VRS3, iar apoi am evaluat potențialul său de îmbunătățire a spicelor orzului. Suntem încântați că descoperirea noastră poate oferi beneficii reale în ceea ce privește cultivarea comercială a orzului”.
Acest studiu evidențiază, de asemenea, amploarea și caracterul multidisciplinar al cercetărilor International Barley Hub asupra orzului. Efectul VRS3 a fost studiat la toate nivelurile, de la studiile moleculare și celulare detaliate, până la evaluarea agronomică în câmp.
Colin West, președintele International Barley Hub, a comentat: "Uniformitatea spicelor este foarte importantă în procesarea cerealelor după recoltare, dacă se dorește producerea unui malț de calitate superioară. Această descoperire are un potențial uriaș de care vor beneficia atât producătorii, cât și industria. Producătorii de malț au avut întotdeauna probleme cu spicele cu șase rânduri, din cauza variației dimensiunii boabelor în jurul paiului. O distribuție mai uniformă a dimensiunilor conduce la o absorbție mai consistentă a apei în timpul udării, la o modificare mai uniformă a boabelor în timpul germinării și la o uscare și o colorare similară în timpul fierberii. Toate aceste schimbări ajută la producerea de malț de calitate superioară și un malț mai potrivit pentru măcinarea controlată în fabricile de bere și distilerii. Dacă această mutație VRS3 poate fi corelată cu alte calități de malț, ceea ce va necesita investiții pe termen lung de către crescători, atunci va oferi producătorilor mai multe opțiuni în ceea ce seamănă".
Profesorul Colin Campbell, directorul executiv al Institutului James Hutton, a adăugat: "Orzul este una dintre cele mai valoroase culturi din Regatul Unit. În acest context, această descoperire este foarte importantă și poate avea un impact economic semnificativ. International Barley Hub reafirmă că cercetarea în acest domeniu poate aduce beneficii mari investițiilor în înțelegerea mecanismelor de bază ale dezvoltării orzului ".
The International Barley Hub este o organizație care are drept scop crearea unui centru de excelență, la Universitatea din Dundee, care să transforme rezultatele obținute în cercetarea și inovația orzului în beneficii economice, sociale și de mediu.

Articolul original este disponibil pe https://www.dundee.ac.uk/news/2017/barley-scientists-discover-path-to-improved-grain-quality-.php

Poza: http://sigve.holmen.cc/

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube