Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

S.U.A.: Liber la cultivarea a două soiuri de cartofi MG

18/01/2018 by: admin

Departamentul pentru Agricultură al SUA a autorizat cultivarea a două linii de cartofi obținuți prin modificări genetice. Scopul a fost acela de a crea hibrizi rezistenți la mana târzie. Autorizația, acordată firmei J.R. Simplot Co., din Idaho, se referă la soiurile botezate Ranger Russet și Atlantic. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că aceasta este a doua generație de cartofi Innate obținuți de firma sa. Ei au o rezistență sporită la învinețire, la apariția de pete negre, au o capacitate sporită de stocare și la prelucrarea la temperaturi ridicate dezvoltă cantități mai mici de substanțe potențial cancerigene.

Cartofii vor fi testați, la cererea companiei, de către Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) și de către Agenția pentru Protecția Mediului a SUA (EPA). Este de așteptat ca rezultatele testărilor să fie obținute în luna ianuarie 2017, iar cartofii să devină disponibili în comerț în primăvara viitoare.

Aceste doua soiuri se alătură unui al treilea, numit Russet Burbank, care a obținut deja avizele Departamentului de Stat pentru Agricultură și pe cel al EPA.

Mana târzie este boala care a provocat foametea din Irlanda. Și la ora actuală reprezintă o amenințare pentru cultivatorii din întreaga lume, în special în regiunile umede. Oficialii companiei Simplot susțin că utilizarea noilor linii ar putea reduce cantitatea de pesticide utilizate la cultura cartofului cu până la 45%.

Pentru că vor fi mai puține pete vinete pe cartofi, s-ar reduce cantitatea de deșeuri rezultate din curățare, iar producția de cartofi de calitate superioară ar crește cu 15%. Pentru că noii cartofi au o rezistență mai mare la stocarea la rece, s-ar putea reduce costurile de transport în industria producătoare de chips-uri. Păstrând mai mult timp cartofii, producătorii ar putea face stocuri mai mari.

Prima generație de cartofi Innate, care a fost disponibilă pe piață mai mult de un an, era rezistentă la învinețire, dar nu și la mană sau la frig. Companii mari, precum McDonald`s, au refuzat să utilizeze cartofii Russet, sub motiv că sunt OMG.

Pentru a dovedi publicului larg că nu reprezintă un pericol, compania a angrenat în campaniile sale de promovare inclusiv sportivi americani medaliați la Olimpiade. Holly Holm, campioană la arte marțiale mixte, și-a dovedit abilitățile luptând cu un sac plin cu cartofi Russet Alb. „Comunicatul oficial” al companiei a precizat că „produsul a rezistat și s-a dovedit greu de învinețit”. Pe de altă parte, Kristin Armstrong, de trei ori medaliată cu aur la ciclism, a evaluat calitățile nutritive ale acestui soi de cartofi.

Puteți citi mai multe pe http://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-3890798/US-approves-2-types-genetically-engineered-potatoes.html#ixzz4Oq5hOWP7

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube