Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Proteine din soia transgenică – protecție împotriva HIV

18/01/2018 by: admin

Un grup de cercetători brazilieni a dezvoltat o tehnologie care permite extragerea din soia transgenică a unei proteine care împiedică virusul HIV (care provoacă SIDA) să atace celulele vaginale ale femeilor. Potrivit agenției de stat Agência Brasil, tehnologia permite comercializarea așa-numitei cianovirine, o proteină pe care oamenii de știință din SUA au identificat-o în algele albastre-verzi (Nostoc ellipsosporum), dar într-o cantitate insuficientă pentru a permite dezvoltarea unor medicamente.

Un gel pe bază de cianovirină a fost deja testat cu succes pentru a combate transmiterea SIDA și a preveni multiplicarea virusului HIV în corpul uman. Tehnologia a fost dezvoltată de cercetătorii de la Corporația Braziliană de Stat pentru Cercetare Agricolă (Embrapa).

"Am început să lucrăm la acest proiect cu cinci sau șase ani în urmă. Am reușit să acumulăm o cantitate mare de cianovirină în soia transgenică și am reușit să purificăm substanța", spune specialistul Elibio Rech, cercetător la Embrapa. Potrivit cercetătorului, soia transgenică a fost până acum cea mai eficientă și cea mai viabilă „fabrică biologică” capabilă de a produce proteine pe scară largă.

Proiectul brazilian, desfășurat în colaborare cu Institutul Național de Sănătate al Statelor Unite și Universitatea din Londra, își propune să dezvolte un gel cu proprietăți antivirale pe care femeile îl pot folosi pentru a preveni infectarea SIDA atunci când nu utilizează prezervative. "Preocuparea noastra principala este Africa, unde o mare parte din femei sunt contaminate de către partenerii lor, deoarece nu au o cultură și o educație care să le îndrepte către folosirea prezervativelor”, a mai spus cercetătorul.

Oamenii de stiinta de la Embrapa au testat și producția de cianovirină din plante de tutun si culturi de bacterii și drojdii, dar utilizarea soiei transgenice s-a dovedit mai viabilă.

 

Articolul original este disponibil pe http://www.20minutos.es/noticia/2399183/0/proteina-contra-sida/semillas-soja-transgenica/brasil/#xtor=AD-15&xts=467263

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube