Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Proteina care declanșează protecția în timpul foametei de azot

2021-08-25 17:58:22

Cercetătorii de la Universitatea Nagoya (Japonia) au identificat proteina care activează mecanismul de absorbție a nitraților în plante în timpul foametei de azot. Aceasta ar putea fi cheia îmbunătățirii supraviețuirii culturilor în condiții extreme.

Atunci când există o concentrație suficientă de nitrați în mediul unei plante, aceasta poate atinge niveluri optime de absorbție a nitraților, printr-un sistem de transport cu afinitate scăzută. Cu toate acestea, atunci când cantitatea de nitrați în mediul local devine insuficientă, planta trebuie să treacă la un sistem de transport cu afinitate ridicată.

Experimentând pe Arabidopsis, cercetătorii au descoperit că proteina NRT2.1 este vitală în sistemul de transport cu afinitate ridicată. Plantele Arabidopsis produc inițial o formă inactivă a proteinei NRT2.1, care este activată atunci când nitrații sunt puțini în mediu. Cercetătorii au identificat proteina At4g32950 care răspunde la foamea de azot și activează NRT2.1.

Datorită descoperirilor lor recente, cercetătorii au schimbat numele de At4g32950 în CEPD Induced Phosphatase (CEPH). Rezultatele studiului dovedesc că CEPH este crucială în activarea utilajelor plantelor pentru combaterea foametei de azot.

Rezultatele studiului au fost publicate pe site-ul Universității Nagoya și în revista Nature. Articolele sunt disponibile urmând link-urile https://en.nagoya-u.ac.jp/research/activities/news/2021/05/scientists-identify-protein-that-activates-plant-response-to-nitrogen-deficiency.html , respectiv https://www.nature.com/articles/s41477-021-00870-9 .

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube