Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Propuneri cetățenești pentru reglementarea editării genetice

2021-08-31 15:42:35

O coaliție americană alcătuită din organizații neguvernamentale cu activitate în domeniul conservării mediului și a drepturilor consumatorilor a elaborat șase principii esențiale pentru reglementarea responsabilă a editării genelor în agricultură și mediu. Acest lucru este reflectat într-un articol publicat în Nature Biotechnology, care subliniază că, potrivit autorilor, editarea genelor și alte biotehnologii au potențialul de a aborda preocupările urgente cu privire la siguranța alimentelor, mediu și sănătatea umană. Cu toate acestea, apar și conflicte legate de reglementarea necesară.

Coaliția a furnizat principiile pentru elaborarea unui cadru la nivel înalt pentru inovare și guvernanță responsabile în domeniul tehnologiilor de editare genică. „Principiile noastre ar putea fi aplicate produselor realizate cu aproape orice tehnologie (...) Ne-am concentrat pe editarea genelor deoarece: această metodologie are potențial pentru aplicații sigure și benefice; noi produse sunt dezvoltate foarte repede; reglementarea și introducerea de noi produse în comerț este controversată și lipsa unei reglementări adecvate ar putea duce la consecințe neintenționate asupra mediului sau ar putea limita sever utilizarea acestora ", au explicat autorii.


Cele șase principii prezentate de această coaliție sunt:

- Reglementări guvernamentale eficiente, bazate pe știință.

- Cele mai bune practici voluntare să completez supravegherea reglementată.

- Evitarea a toate tipurile de riscuri și sporirea beneficiilor sociale tangibile.

- Angajament social solid și incluziv.

- Acces inclusiv la tehnologie și resurse.

- Transparență cu privire la produsele rezultate din editare genetică din mediu.

„Deoarece aceste produse sunt și vor continua să fie dezvoltate și aplicate în agricultură și mediu, trebuie să luăm în considerare modul în care se desfășoară această activitate și gestionarea, supravegherea și administrarea ei”, au scris autorii. Coaliție include, printre altele, organizațiile SUA Center for Science in the Public Interest, Consumer Federation of America, Environmental Defense Fund, Wildlife Federation, The Nature Conservancy și World Wildlife Fund.

Articolul original este disponibil pe https://www.keystone.org/our-work/emerging-genetic-technologies/ngoroundtable/

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube