Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Primul pas către culturile autofertilizante

18/01/2018 by: admin

Un grup de cercetători de la Universitatea din Cambridge (Anglia) a publicat recent rezultatele unui studiu referitor la legătura dintre nodulii plantelor și dezvoltarea rădăcinilor laterale. Ei au descoperit că ambele programe de dezvoltare se suprapun, în ciuda inducției diferențiale.

Aceste descoperiri ar putea deschide calea spre realizarea culturilor auto-fertilizante.

Cercetătorii au dorit să demonstreze teoria că etapele de dezvoltare ale rădăcinilor laterale și nodulilor unei plante sunt legate între ele. Lucrarea a urmărit, de asemenea, să descifreze comunicațiile simbiotice care se produc între plante și bacterii rhizobiale, care transformă azotul din atmosferă în amoniu necesar dezvoltării plantelor.

Pornind de la aceste rezultate, cercetătorii consideră că studiile suplimentare ar trebui să se concentreze asupra modului concret în care sunt produși nodulii, mai degrabă decât să proiecteze un program complet de dezvoltare a nodulilor. Descoperirile lor arată că multe procese implicate în apariția nodulilor sunt mai frecvente decât se credea anterior, ceea ce îi încurajează să creadă că o modificare care să facă posibilă fixarea azotului în culturi nu ar fi prea complexă.

O astfel de realizare ar face posibilă existența unor culturi care nu necesită îngrășăminte chimice pentru a compensa deficiențele de azot din sol.

Articolul original este disponibil pe https://www.cell.com/current-biology/fulltext/S0960-9822(19)31165-0

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube