Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Prima oară porumbul se folosea pentru lichior!

18/01/2018 by: admin

O echipă internațională de cercetători coordonată de Universitatea din New Mexico (UNM) și Universitatea din California (Statele Unite) a aruncat lumină asupra primei utilizări a porumbului din Mesoamerica. Aceasta este regiunea culturală a continentului american care include jumătatea de sud a Mexicului, teritoriile Guatemala, El Salvador, Belize, precum și partea de vest a Hondurasului, Nicaragua și Costa Rica. Cercetarea, publicată în Science Advances, dezvăluie noi informații despre momentul în care porumbul a devenit un produs important pentru alimentația oamenilor.

Până de curând, nu se știa prea mult despre momentul în care oamenii care trăiau în zona tropicală a Americii Centrale au început să mănânce porumb. Descoperirea unor schelete umane antice, remarcabil de bine conservate în adăposturile de roci din America Centrală, a dezvăluit când porumbul a devenit o parte cheie a dietei oamenilor din America.

Profesorul de antropologie Keith Prufer de la UNM a afirmat că o mare parte din popularitatea porumbului este legată de valoarea ridicată a conținutului de carbohidrați, proteine și zahăr, ceea ce îl face ingredientul preferat al multor alimente procesate, inclusiv al băuturilor zaharoase. Cu toate acestea, prima utilizare a porumbului pare să fi fost prepararea unui lichior.

Echipa lui Prufer a emis ipoteza că sucul din tulpină de porumb a fost utilizarea inițială a primelor plante de porumb domesticite. La vremea respectivă, cojile și semințele erau prea mici pentru a avea o importanță pentru consum. Pentru a determina prezența porumbului în dieta indivizilor antici, echipa lui Prufer a măsurat izotopii de carbon din oasele și dinții a 52 de schelete.

Studiul a inclus resturile de bărbați, femei adulte și copii care au furnizat un eșantion holistic al populației. Cele mai vechi datează dintr-o perioadă cuprinsă între 9.600 și 8.600 de ani în urmă și continuă până acum aproximativ 1.000 de ani. Analiza arată că cele mai vechi rămășițe aparțin unor persoane care se hrăneau cu plante sălbatice, fructe și nuci găsite în pădurile tropicale și savane, alături de carne de la animale de vânat terestre.

Cu aproximativ 4.700 de ani în urmă, dietele au devenit mai diverse, incluzând pentru prima dată consumul de porumb. Semnătura izotopică a doi copii mici, probabil sugari în momentul decesului, arată că mamele lor consumau cantități substanțiale de porumb. De asemenea, rezultatele au relevat o creștere a consumului de porumb în următorul mileniu, când populația devenită sedentară, a trecut la practicarea agriculturii.

Mai multe amănunte sunt disponibile pe http://news.unm.edu/news/releases-20200601-6803126

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube