Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Preţul porumbului în UE va creşte dacă produsul modificat genetic din Brazilia nu va fi aprobat

18/01/2018 by: admin

Europa este puternic dependentă de importurile de porumb în acest sezon, după ce producția  a scăzut la 55,1 milioane de tone, cu 2,3 milioane tone faţă de 2009, ceea ce înseamnă un deficit estimat al pieței de  500 000 tone până la 30 septembrie.
 
Analiștii francezi ai pieţei cerealelor prognozează că blocul va trebui să importe 7 milioane de tone de porumb în acest an agricol, din care circa 3  milioane din  Brazilia, cunoscută pentru preturile sale competitive.
 
Totuși, analiștii arată că transporturile din Brazilia pot conţine urme dintr-un nou produs modificat genetic, neautorizat în UE din luna aprilie, restricționând aprovizionarea Pieţei Comune.
 
"Dacă aprobarea [acestui OMG] nu se acordă înainte de luna martie, este posibil să fie nevoie să ajustăm prognoza privind importurile din Brazilia cu circa 1,5 milioane tone, ceea ce ar avea in efect foarte însemnat asupra preţului porumbului pe piaţa UE" afirmă analiștii într-un raport.
 
Prețurile mondiale ale porumbului se situează la nivele record, nemaiîntâlnite din 2008, după ce randamentele mai mici decât cele prognozate din SUA, îngrijorările legate de recolta din Argentina și importurile mari ale Chinei au stârnit teama de un dezechilibru cerere-ofertă.
 
-de Caroline Henshaw, Dow Jones Newswires; 4420-7842-9478; caroline.henshaw@dowjones.com

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube