Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Premiile World Food 2016 acordate pentru biofortificarea cartofului dulce

18/01/2018 by: admin

Patru oameni de știință au primit anul acesta Premiul Internațional pentru Alimentație. Meritul lor a fost acela de a îmbogăți conținutul în vitamina A al cartofilor dulci, ceea ce a dus la îmbunătățirea sănătății a milioane de oameni.

Din 1986 încoace, premiul World Food își propune să recunoască eforturile de creștere a calității și a cantității de alimente disponibile. Cercetătorii au primit premiul de 250.000 USD, în cadrul unei ceremonii desfășurate luna aceasta în Iowa, SUA.

Trei dintre laureați, doctorii Maria Andrade, Robert Mwanga și Jan Low, de la Centrul Internațional al Cartofului - au fost premiați pentru munca lor de a dezvolta un soi de cartof dulce  portocaliu, îmbogățit cu vitamine (OFSP).

Al patrulea câștigător, Dr. Howard Bouis, fondatorul programului HarvestPlus al Institutului Internațional de Cercetare pentru Alimente, a fost onorat pentru munca sa de peste 25 de ani, în vederea aplicării unei strategii internaționale de creștere a plantelor biofortificate în mai mult de 40 de țări.

Anunțând câștigătorii din acest an, administratorul USAID Gayle Smith a declarat că deficit de vitamina A (VAD) este considerat a fi una dintre cele mai nocive forme de malnutriție în țările în curs de dezvoltare. Aceasta poate provoca orbirea, slăbește imunitatea și crește mortalitatea. Afecteaza mai mult de 140 de milioane de copii preșcolari din 118 națiuni, și mai mult de șapte milioane de femei gravide. Se spune că este principala cauza de orbire la copiii din țările în curs de dezvoltare.

Organizația Mondială a Sănătății descrie biofortificarea ca procesul "prin care calitatea nutritivă a culturilor alimentare este îmbunătățită prin practici agronomice, creșterea plantelor convenționale sau biotehnologiei moderne".

Mai multe puteți citi pe http://www.bbc.com/news/science-environment-37619154?ocid=socialflow_twitter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube