Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Preîntâmpinând schimbările climatice: Kernza, un nou soi de graminee

18/01/2018 by: admin

 

Cercetătorii de la The Land Institute (Kansas, Statele Unite) au raportat dezvoltarea unui soi de cereale, care nu moare niciodată. Este cunoscut sub numele de Kernza și este un hibrid derivat din iarbă de grâu. Este o recoltă cu boabe foarte mici, dar pare că planta sa ar fi nemuritoare și a fost dezvoltată pentru a rezista efectelor drastice ale schimbărilor climatice.

Este un tip de graminee care nu trebuie să fie replantate după sezonul de recoltare, deoarece planta se poate regenera în mod repetat, deoarece rădăcinile sale cresc adânc sub pământ. Rădăcinile sale se pot extinde de două ori mai mult în adâncime față de grâul convențional, atingând de asemenea o densitate mai mare. Până în prezent, Kernza este cultivată pe 500 hectare de teren în Kansas.

După cum au evidențiat cercetătorii, Kernza crește cel mai bine în latitudinile cele mai reci. Deși soiurile de grâu intermediare au fost consumate în antichitate, noile soiuri de Kernza pot permite agricultorilor să crească profitabilitatea și pot aduce beneficii ecologice la ferme.

De asemenea, poate sta la baza unor diete moderne. O companie alimentară a pregătit deja un mix de cereale pentru micul dejun pe bază de Kernza. Proiectul a primit fonduri de la Institutul Land pentru producerea pe scară largă a acestei culturi. O alta companie internationala a dezvoltat un nou tip de bere utilizând Kernza. Centrele alimentare din Statele Unite folosesc, de asemenea, făină Kernza pentru paste, pâine și pizza, iar comentariile consumatorilor sunt pozitive.

 

Articolul original este disponibil pe https://landinstitute.org/our-work/perennial-crops/kernza/

 

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube