Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Porumb MG, ca vaccin împotriva Hepatitei B

18/01/2018 by: admin

O echipă de oameni de știință egipteni a creat plante de porumb modificate genetic pentru a produce proteina HbsAg, care provoacă un răspuns imun împotriva virusului hepatitei B. Ei consideră că, pornind de la această realizare ar putea produce un nou vaccin împotriva acestei boli.

Mai mult de două miliarde de persoane din întreaga lume sunt infectate cu hepatită B, iar aproximativ 350 de milioane dintre ele prezintă un risc ridicat de boală gravă și moarte din cauza leziunilor hepatice sau a cancerului hepatic.

Echipa de cercetare egipteană, condusă de Hania El-Itriby, directorul Institutului de Cercetare pentru Inginerie Genetică din Cairo, încearcă acum să crească masa de proteină HbsAg produsă de plantele modificate genetic.

Un vaccin clasic împotriva hepatitei B este deja disponibil, dar cercetătorii spun că vaccinurile comestibile produse de plantele modificate genetic ar fi mai ieftine și nu ar necesita refrigerare sau personal medical calificat.

La o conferință internațională recentă privind ingineria genetică și biotehnologia, ce a avut loc la Cairo, El-Itriby a declarat că producerea unui vaccin ieftin și eficient împotriva hepatitei B este vitală, deoarece mulți oameni nu își pot permite vaccinul actual, considerat foarte costisitor.

 

Articolul original este disponibil pe  www.scidev.net/News/index.cfm?fuseaction=readNews&itemid=1316&language=1

Mai multe pe www.infoomg.ro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube