Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Orez biofortificat prin CRISPR – Cas 9

18/01/2018 by: admin

Editarea genomului ar putea fi o abordare alternativă pentru îmbunătățirea conținutului de vitamina A în culturi, a concluzionat un studiu realizat de Organizația Națională Japoneză pentru Cercetări Agricole și Alimentare și Universitatea Prefecturii Ishikawa din Japonia.

Creșterea conținutului de beta-caroten, un precursor al vitaminei A, este dezideratul suprem în ceea ce privește biofortificarea culturilor. Este, mai ales, unul dintre mijloacele prin care se speră rezolvarea deficienței de vitamina A, endemică în țările în curs de dezvoltare.

Cercetătorii s-au concentrat pe gena orezului portocaliu (Osor) și au testat dacă pot crește conținutul de beta-caroten al calusului de orez folosind CRISPR-Cas9. Calusul transformat a devenit portocaliu, ceea ce indică o hiper-acumulare de beta-caroten.

Pe baza acestei descoperiri, cercetătorii au concluzionat că modificarea genetică vizată a genei Osor, folosind tehnica de editare a genomului CRISPR-Cas9, conduce la biofortificarea boabelor de orez.

Până în prezent, orezul auriu, care conține și el bata-caroten, a fost dezvoltat folosind abordări transgenice convenționale. Rezultatul cercetătorilor japonezi prezintă o abordare alternativă pentru îmbunătățirea acumulării de beta-caroten în culturi, în general.

Articolul original este disponibil pe https://thericejournal.springeropen.com/articles/10.1186/s12284-019-0345-3

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube