Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Opinia unui laureat la premiul Nobel cu privire la alimentele modificate genetic

18/01/2018 by: admin

Hrana modificată genetic nu doar că este sigură, dar este totodată necesară pentru a aborda problemele legate de nutriție, în special în statele în curs de dezvoltare, este de părere laureatul la premiul Nobel și specialistul în biologie moleculară Richard John Roberts.

Acesta consideră, de asemenea, opoziția adusă de așa-zișii "verzi" organismelor modificate genetic a fi "îngrozitoare".

"Am putea face minuni pentru resursele noastre de hrană cu ajutorul OMG-urilor", a explicat Roberts adăugând că organizarea unei campanii împotriva alimentelor produse prin inginerie genetică "nu are nicio logică".

Dacă nu vreți să consumați OMG-uri nu o faceți, dar nu pretindeți că sunt periculoase. Nu sunt. Sunt probabil mai sigure decât alimentele obișnuite, potrivit spuselor laureatului la premiul Nobel.

Roberts și-a exprimat, totodată, mâhnirea cu privire la întârzierea producției orezului auriu, o varietate modificată genetic pentru a cuprinde cantități mari de vitamina A. În opinia lui, orezul auriu ar putea să lupte împotriva unei cauze majore care produce orbire în rândul copiilor din statele în curs de dezvoltare, respectiv deficiența de vitamina A.

Citiți continuarea articolului AICI

Sursă: The Hindu

Sursă foto: Wikimedia Commons/paloma.cl/Flickr

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube