Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

O nouă terapie cu celule modificate genetic ar putea salva pacienții bolnavi de cancer

18/01/2018 by: admin

O nouă terapie care "învață" sistemul imunitar al corpului să lupte împotriva cancerului este privită de către specialiști cu mare speranță după ce mai bine de 90% dintre pacienții care s-au supus acesteia, aflați în stadii terminale ale bolii, au intrat în remisie.

Cercetătorii au modificat genetic limfocite T cunoscute și ca celule T, cu rol central în imunitatea mediată celular, pentru a crea un nou mecanism de țintire a acestora și pentru a viza strict leucemia acută limfoblastică.

"Practic acest proces programează genetic celulele T pentru a căuta, a recunoaște și a distruge celulele canceroase ale pacientului", explică profesorul Stanley Riddell de la Institutul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson, cel care a condus cercetarea.

"Pacienții nu mai aveau opțiuni în ceea ce privește tratamentul, dar doar o singură doză din această terapie i-a făcut pe mai bine de 90% dintre acești pacienți să între în remisie completă. Nu mai putem detecta celulele leucemice", a mai adăugat el.

Experții sunt foarte mulțumiți de rezultatele noii terapii, dar recunosc că aceasta se află în continuare în stadiu incipient.

Datele care privesc noua terapie nu au fost publicate până la ora actuală. Se pare că șapte pacienți au întâmpinat reacții adverse severe în urma tratamentului și au ajuns la terapie intensivă, iar alți doi  ar fi murit. La teste au participat persoane care mai aveau de trăit între două și cinci luni.

Sursă: BBC Sursă foto: Wikimedia Commons

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube