Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

O cheie genetică pentru a stabili prospețimea legumelor

2021-11-27 14:19:10

O echipă de oameni de știință din Statele Unite de la Universitatea din Florida, Universitatea de Stat din Kansas și Virginia Tech, a descoperit genele care încetinesc ofilirea și îngălbenirea broccoli după ce este recoltat. De îndată ce o căpățână de broccoli este recoltată, un ceas intern începe o numărătoare inversă, iar coroana verde, crocantă, se ofilește și devine gălbuie, în curând.

„Unul dintre scopurile acestei cercetări este, în cele din urmă, dezvoltarea unui test rapid care măsoară nivelul de prospețime al produsului, pe baza genelor care sunt exprimate”, a explicat Tie Liu, autorul principal al studiului.

Cercetătorii spun că îmbunătățirea prospețimii produselor este o cale pentru rezolvarea unei probleme mai mari: risipa alimentară. Cunoscând nivelul de prospețime al produselor, distribuitorii ar putea ajusta modul în care livrează diferitele loturi, astfel încât consumatorii să obțină întotdeauna produse de cea mai înaltă prospețime și calitate posibilă.

Pentru a înțelege ce cauzează această transformare, oamenii de știință au investigat genele responsabile de modificările moleculare din broccoli, pe măsură ce îmbătrânește. Genele descoperite de cercetători, denumite corect SAG sau gene asociate senescenței, sunt implicate în ofilirea broccoli. Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege mai bine SAG, ceea ce acești oameni de știință au descoperit despre broccoli s-ar putea aplica și altor culturi.

„Când produsele ajung la centrul de distribuție al unui supermarket, nu există o modalitate obiectivă de a măsura prospețimea lor sau de a prezice care va fi durata lor de valabilitate. Oamenii pot judeca doar după aspectul lor. Broccoli poate arăta grozav într-o zi și foarte prost în următoarea ”, a explicat Jeff Brecht, unul dintre coautorii studiului.

Mai multe amănunte sunt disponibile în articolul original, disponibil pe http://blogs.ifas.ufl.edu/news/2021/11/15/fighting-food-waste-researchers-identify-broccoli-genes-that-affect-freshness/

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube