Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Noi „unelte” pentru îmbunătățirea culturilor de varză

2021-08-25 17:54:04

Oamenii de știință de la Universitatea York (Marea Britanie) au dezvoltat un cadru adaptabil pentru a descrie genomul în toate speciile de Brassica (adică plantele înrudite cu varza) pentru a ajuta la dezvoltarea unor soiuri mai bune. Ei au folosit tehnologia genetică pentru a arăta că structura fundamentală a genomului speciilor Brassica este aceeași. Ei au corectat erorile organizatorice, cum ar fi segmentele de genom deplasate, pentru a clarifica căile evolutive și au furnizat un sistem cuprinzător de nomenclatură a genelor pentru speciile de Brassica cultivate.

„Am descris pentru prima dată setul complet de gene pentru un genom agregat la toate speciile multiple în care se găsește genomul respectiv”, explică Ian Bancroft, coordonatorul secției de genomică a plantelor de la Centrul pentru noi produse agricole al Universității din York. „Acest lucru ne-a permis să definim un nou sistem de denumire și să evidențiem noi termeni pentru gene din culturile Brassica și oferă un exemplu pentru alte grupuri de specii în care genomurile sunt împărțite, cum ar fi grâul”, a adăugat Bancroft.

Studiul oferă o abordare bazată pe cunoștințe pentru reproducerea eficientă a culturilor de Brassica, cum ar fi broccoli, varză sau conopidă. Mai multe informații sunt disponibile în articolele publicate pe site-ul Universității din York și în revista Nature Plants, urmând link-urile https://www.york.ac.uk/news-and-events/news/2021/research/gene-research-brassicas-yield/ și, respectiv, .https://www.nature.com/articles/s41477-021-00928-8 .

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube