Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Modificările genetice pot oferi un vaccin anti-malarie

18/01/2018 by: admin

Un vaccin împotriva malariei, ce utilizează o forma atenuată a parazitului care provoacă boala, a trecut „o piatră de hotar" în timpul testărilor pe subiecți umani.

Medicii au folosit o formă modificată genetic a agentului patogen al malariei, care nu a putut provoca infectarea în organismul uman.

Rezultatul studiilor, publicat în revista Science Translational Medicine, arată că totul s-a desfășurat în condiții de siguranță, iar răspunsul imunologic obținut a fost foarte bun.

Echipa de la Centrul de Cercetare a Bolilor Infecțioase din  Seattle a eliminat trei gene ale parazitului, astfel că el nu a  mai putut infecta celulele hepatice ale gazdelor. Zece voluntari au fost apoi infestați cu acest produs. Nici unul nu a dezvoltat boala și nu au existat efecte secundare severe după administrare. Anticorpii dezvoltați de pacienți au fost apoi injectați la șoareci, care au arătat o imunitate mai mare atunci când au fost, în mod deliberat, infectați cu malarie.

Dr. Sebastian Mikolajczak, unul dintre cercetători, a declarat: „Studiul clinic de acum arată că vaccinul este complet atenuat la om și, de asemenea, că determină un răspuns imun robust împotriva malariei.”

Există două abordări similare, cu „atenuate" ale parazitului malariei – una care implica slăbirea acestuia prin expunerea la radiații, iar cealaltă în care se oferă pacientului medicamente anti-malarie, în același timp cu infectarea sa. Dar până acum, rezultatele obținute nu au fost satisfăcătoare.

Cel mai avansat vaccin împotriva acestei boli, RTS S, care utilizează părți de parazit pentru a genera un răspuns imun, se află acum în faza testărilor pe teren.

Cu toate acestea, o abordare care utilizează întregul parazit se poate dovedi, în cele din urmă, mai eficientă.

Sir Brian Greenwood, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a declarat pentru site-ul BBC News: "Este încurajator, dar acesta este doar un prim pas spre dezvoltarea unui vaccin. Dovezile prezentate sunt suficiente pentru a ne provoca în continuarea studiilor, folosind această cale”

Dr. Robert Seder, de la Centrul de Cercetare pentru Vaccinuri al  National Institutes of Health, a declarat: "Acest raport este un progres major în dezvoltarea unui vaccin contra malariei. Ne-a furnizat prima dovadă că paraziții Plasmodium falciparum atenuațigenetic sunt siguri si imunogenici la om.”

Articolul integral este disponibil pe http://www.bbc.com/news/health-38509736

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube