Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Metastudiu: nevoia de hrană va crește cu până la 50% în 2050

2021-08-31 15:35:17

Un studiu realizat de Universitatea Wageningen (Olanda) arată că peste 820 de milioane de oameni din lume nu au suficientă hrană, în timp ce schimbările climatice și concurența crescândă pentru pământ și apă ridică îngrijorări cu privire la viitorul echilibru între cererea și oferta de alimente.

Studiul, publicat în revista Nature Food, s-a axat pe cei doi indicatori cheie ai securității alimentare: cererea viitoare de alimente și populația cu risc de foame. Cererea viitoare de alimente este un factor cheie al creșterii necesare a producției de alimente și a impacturilor asociate asupra schimbării utilizării terenurilor, a biodiversității și a schimbărilor climatice. Populația cu risc de foame este un indicator al numărului de persoane care suferă de insuficiență alimentară cronică.

Cercetătorul Michiel van Dijk și colegii săi au efectuat o revizuire sistematică a literaturii și o meta-analiză pentru a evalua gama de proiecții globale de securitate alimentară până în 2050. Grupul lui Van Dijk a analizat 57 de studii publicate între 2000 și 2018, armonizând toate proiecțiile și le-a grupat într-o serie de scenarii socio-economice extrem de divergente, dar plauzibile.

Rezultatele studiului arată că cererea de alimente va crește între 35% și 56% în perioada 2010-2050. Această creștere este cauzată de creșterea populației, dezvoltarea economică, urbanizare și alți factori. Deși mai mică decât studiile anterioare care sugerează că producția de alimente ar trebui să se dubleze, creșterea preconizată a cererii de alimente poate avea în continuare efecte negative asupra mediului și poate duce la pierderea biodiversității.

Studiul relevă, de asemenea, că populația cu risc de foame este de așteptat să crească cu 8% în perioada 2010-2050. Aceasta înseamnă că obiectivul de dezvoltare durabilă de a pune capăt foametei și de a atinge securitatea alimentară nu va fi atins. Pentru a evita acest lucru, cercetătorii îndeamnă factorii de decizie politică să lucreze proactiv pentru a dezvolta măsuri adecvate pe termen lung, inclusiv stimularea creșterii favorabile incluziunii.

Articolul complet este disponibil pe https://www.wur.nl/en/news-wur/show-day/Meta-analysis-shows-that-future-food-demand-will-increase-between-35-56-over-the-period-2010-2050.htm

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube