Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Medicago are tehnologia de a produce 10 milioane de vaccinuri anti COVID 19 lunar

18/01/2018 by: admin

Compania canadiană Medicago susține că a produs un vaccin COVID-19, la doar 20 de zile după ce a primit secvența genetică a coronavirusului. Cercetătorii au folosit o tehnologie unică, pe care speră să o prezinte în curând FDA pentru aprobare.

CEO-ul Medicago, Bruce Clark, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că firma sa ar putea produce până la 10 milioane de doze pe lună. Dacă obstacolele de reglementare pot fi eliminate, a spus el într-un interviu acordat săptămâna trecută, vaccinul ar putea începe să devină disponibil în noiembrie 2021.

Un laborator de cercetare israelian a susținut, de asemenea, că a creat un vaccin. Dar Clark spune că tehnica companiei sale, care s-a dovedit deja eficientă în producerea de vaccinuri pentru gripa sezonieră, este mai fiabilă și mai ușor de adaptat.

Producția tradițională de vaccin necesită ouă. Producătorii de vaccinuri injectează virusul în ouă, unde se înmulțește. Dar utilizarea ouălor este scumpă, durează mult timp și este departe de a fi perfectă, a spus Clark

Dar Medicago nu funcționează cu un virus viu. În schimb, folosește plante, o abordare relativ nouă, care a înregistrat progrese în ultimul deceniu. Aceasta introduce o secvență genetică în agrobacterium, o bacterie din sol, care este preluată de plante. Planta începe să producă proteine care pot fi apoi utilizate ca vaccin. Dacă virusul începe să sufere mutații, așa cum este de așteptat pentru COVID-19, se poate imediat să se actualizeze producția folosind noi plante.

Aceasta este diferența esențială dintre noi și metodele clasice”, a arătat Clark. „Trecem direct la producerea vaccinului sau a anticorpului fără a fi nevoie să propagăm virusul!”

Clark mai spune că, odată ce vor primi undă verde, vor putea produce 10 milioane de doze de vaccin pe lună. El a spus că singurele obstacole în acest moment sunt reglementările. Tehnica companiei nu este încă aprobată de FDA și ar trebui să treacă prin studii clinice. ”Intenția noastră, adoptând o abordare standard, este că până în noiembrie 2021 să finalizăm și ultima fază a studiilor clinice, permițând ca vaccinul să fie pus la dispoziție pe scară largă, către public.

În aceeași zi, dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase a declarat că testările pe oameni pentru un vaccin împotriva COVID 19 (dar nu a specificat producătorul) vor fi posibile „în câteva săptămâni”. Cu toate acestea, el a mai arătat că acesta nu va fi disponibil publicului larg timp de încă 12-18 luni.

Articolul original este disponibil pe https://www.defenseone.com/technology/2020/03/breaking-weve-got-vaccine-says-pentagon-funded-company/163739/

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube