Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Aflatoxine (aflatoxin)

18/01/2018 by: admin

Metaboliţi secundari produşi de ciupercile Aspergillus flavus şi Aspergillus parasiticus.

Compuşi toxici, mutageni, teratogeni şi carcinogeni, care contaminează o mare varietate de produse agricole cum sunt alunele, porumbul, orezul şi bumbacul. Pot fi detoxificate sau eliminate din alimente şi furaje prin metode fizice, chimice şi biologice.

Conform reglementării EU 1881/2006, nivelul maxim al conţinutului de aflatoxină B1(cel mai toxic compus) admis în cereale, inclusiv în porumbul neprelucrat, este de 2.0 µg/kg, iar suma conţinuturilor de aflatoxine B1, B2, G1 şi G2 nu trebuie să depăşească 4.0 µg/kg.

 
 
 

Related posts

 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube