Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

Laureat Nobel: „Politicienii UE ignoră rezultatele cercetării științifice atunci când sunt neconvenabile politic”

18/01/2018 by: admin

Politicienii europeni susțin o mare parte a cercetării științifice, dar, adesea  nu acordă atenție rezultatelor obținute atunci când acestea sunt „necorespunzătoare politic”, a spus Richard Roberts într-un recent interviu.

Sir Richard Roberts este biochimist și biolog molecular englez. Laureat Nobel, el este unul dintre semnatarii scrisorii celor peste 100 de laureatii Nobel în sprijinul agriculturii de precizie și al OMG-urilor.

Când și de ce ați început colectarea de semnături pentru petiția dumneavoastră? Ce impact a avut până acum?

 

Am început strângerea de semnături în mod serios în iulie 2015, după am discutat cu un număr de laureati despre problema generală a OMG și am fost încurajat să continui această chestiune.

Campania va continua atâta timp cât va fi necesar pentru ca oamenii să realizeze că sunt induși în eroare în mod deliberat de către „verzi”.

          În petiție se întreabă câți oameni săraci, din întreaga lume, vor mai trebui să moară până când acest lucru să fie considerat o "crimă împotriva umanității". Serios ?

Foarte serios vorbind, multor oameni din țările in curs de dezvoltare li se neagă în mod deliberat posibilitatea de a utiliza tehnici agricole moderne pentru a-și crește calitatea vieții.

Doar „orezul auriu” singur, în cazul în care dezvoltarea lui nu era împiedicată, are posibilitatea de a salva milioane de copii de la orbire și carențe în dezvoltare (...) In Uganda, culturile de banane (principala sursa de hrana) sunt lovite de o boală față de care nu există  rezistență naturală la nicio specie de banane. În cazul în care pierd această importantă sursă de hrană, milioane de oameni  din Africa sub-sahariană ar putea muri de foame. Cu toate acestea, există  soluția OMG. Câți  oameni trebuie să mai moară până când va deveni evident faptul că poziția „partidelor verzi" privind OMG-urile ucide oameni?

 

Cei care se opun OMG-urilor susțin că "este mai bine să fie în siguranță decât să regrete". Care este poziția dumneavoastră?

 

Din moment ce până în prezent nu există nici un motiv să cred că cineva ar  avea ce să regrete, atunci când această tehnologie s-a dovedit a fi cel puțin la fel de sigură, dacă nu mai sigură, decât metodele tradiționale de ameliorare, acest argument este lipsit de sens.

Întrebarea-cheie nu este despre siguranța în sine, ci mai degrabă dacă beneficiile depășesc riscurile. Întrebați un african mediu despre riscurile de a nu avea o sursă bună de alimente nutritive și sănătoase...

 

Pare să fie adevărat că politicienii UE sprijină puternic cercetarea științifică, dar, totuși, de multe ori nu acordă atenție rezultatelor în cazul în care acestea nu sunt convenabile din punct de vedere politic.

Acest lucru mă face să mă întreb de ce susțin atât de mult știința, în cazul în care nu doresc să asculte rezultatele. Chestiunea echilibrului este una rezonabilă, dar aceasta nu înseamnă că politicienii și staff-ul lor trebuie să fie mai atenți cu precădere față de cine îi ascultă.

Mai multe pe www.infoomg.ro.

Textul original poate fi consultat pe https://www.euractiv.com/section/science-policymaking/interview/nobelist-eu-politicians-ignore-politically-unwelcome-science

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube