Breaking News ➤
Insectele mg – o alternativ la insecticide!
 

infoomg

Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

 
 
infoomg.ro Scroll scroll
down
 
 

„Lăsați-ne să ne facem singuri alegerile!” Scrisoare deschisă adresată Parlamentului UE de un grup de fermieri nigerieni

18/01/2018 by: admin

 

Noi, un grup de fermieri nigerieni, suntem foarte îngrijorați de afirmațiile că G8 nu ar trebui să sprijine culturile modificate genetic în Africa și dorim să arătăm cât de important este ca biotehnologia agricolă să fie aplicată pentru a realiza o dezvoltare durabilă a agriculturii în Nigeria.

Ca africani și nigerieni, apreciem eforturile UE de a lua o decizie cu privire la sistemul nostru alimentar, dar putem face acest lucru noi înșine. Avem nevoie de posibilitatea de a face propriile alegeri. De asemenea, trebuie să avem varietate de opțiuni dintre care să alegem.

Fermierii noștri au auzit și au văzut mărturiile altor agricultori africani, din Burkina Faso, Sudan, Egipt și Africa de Sud. Știm că Spania, una dintre țările Uniunii Europene, a fost în 2014 cel mai mare cultivator de plante modificate genetic din Europa, cu 137.000 de hectare (340,000 acri) și că, în 2013, porumbul modificat genetic a reprezentat 20% din producția de porumb a Spaniei. Știm, de asemenea, că peste 70% din culturile Statelor Unite ale Americii sunt modificate genetic. Majoritatea importurilor de produse alimentare ale Nigeriei provin din aceste țări.

În cazul în care membrii UE doresc într-adevăr să ia o decizie bună pentru noi, ei ar trebui să știe Nigeria s-a săturat să importe atât de mult și să exporte atât de puțin. Trebuie să luați în considerare, de asemenea, și ceea ce se câștigă din comercializarea acestor produse.

Adoptarea culturilor modificate genetic este foarte importantă pentru noi, deoarece nu ne mai putem permite să depindem atât de mult de petrol sau să neglijăm ceea ce agricultura poate face pentru economia noastră. Populația noastră este în creștere și este de așteptat ca până în 2020 să fim a treia țară din lume, ca populație. Practicile agricole convenționale sunt strict inadecvate pentru a ne hrăni. Randamentul  culturilor noastre este grav afectat de insecte, în timp ce problemele legate de schimbările climatice fac terenurile noastre mai puțin fertile, din cauza secetei, inundații și alte condiții dure. Noi nu ne permitem luxul de a dezbate atât de mult asupra culturilor rezultate din inginerie genetica, deoarece nu avem decât opțiuni limitate pentru rezolvarea crizei noastre alimentare.

Cowpea (o legumă înrudită cu mazărea noastră,cultivată în zonele tropicale semi-aride din Africa, Asia, sudul Europei, America Centrală și de Sud – nota editorului) noastră, pe care UE ne-a oprit s-o exportăm din cauza reziduurilor de pesticide, este următoarea cultură din Nigeria, după orez, dar insectele Maruca  reduc randamentul cu 60%. Trebuie să aplicăm foarte multe insecticide pentru a obține randament suficient și ne-am săturat să tot stropim. Dacă am introduce in cultură cowpea Bt, s-ar putea reduce consumul de insecticide și, de asemenea reziduurile de pesticide, așa încât ne-ați putea permite exportul de cowpea. Industria noastra de bumbac a fost în comă din cauza lipsei de soiuri ameliorate, rezistente la dăunători. Știm, cultivarea de bumbac Bt poate crește randamentul nostru, ridicându-ne veniturile. Femeile noastre, flămânde sau malnutrite, pot obține mai multe elemente nutritive din consumul de bio-sorg îmbogățit cu vitamina A, fier si zinc.

Prin prezenta scrisoare dorim să afirmăm categoric că nu vrem o altă formă de colonialism, ca rezultat al aceastei decizii pe care sunteți pe cale de a o lua pentru noi, în locul nostru. Lăsați-ne pe noi să alegem ce semințe vom cultiva. Chiar dacă știm că biotehnologiile agricole nu sunt singura soluție la provocările cu care ne confruntăm în ferme, trebuie să le îmbrățișăm ca pe un instrument eficient pentru o agricultură inteligentă, durabilă, care face față presiunilor climatice, orientată spre sănătate și o mai bună nutriție, o tehnologie de afaceri prietenoasă care ne ajută să producem mai multe alimente, astfel încât să fim siguri că în 2025 nici un nigerian nu va mai merge la culcare flămând.

Sperând că în cadrul actualei sesiuni veți lua decizia corectă,

 

Abdallah Yaya, membru al Asociației Cowpea din Nigeria, filiala Abuja.

Textul original la http://www.ofabnigeria.com/resource/news/open-letter-to-the-eu-parliament-from-a-group-of-nigerian-farmers-let-us-make-this-choice-for-ourselves.html

 
 
 
 
 
 
 
 
 
InfoOMG
Biotech Crew

Un proiect de informare susținut de asociația profesională AgroBiotechRom a producătorilor și utilizatorilor de biotehnologii agricole din România

Facebook Twitter Youtube